BiHVijesti

IMA DODIK DA POLUDI: Oštra reakcija iz SDA na ”formiranje predmeta ‘Osman Mehmedagić”’…

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH smatra da je “formiranje predmeta” protiv direktora OSA-e BiH na temelju anonimne prijave jeftin političko-propagandni čin.

”Tužilaštvo BiH je u proteklom periodu bombardovalo građane brojnim `formiranim predmetima`, koji su zatim redovno završavali u korpi za smeće, jer su očigledno bili pokrenuti isključivo zbog medijskih i PR potreba, a ne na temelju ozbiljnih argumenata i istrage.

U kontekstu ovog predmeta, važno je naglasiti da Gordana Tadić nije bila spremna podići optužnicu protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltijje, čak i nakon što se pojavio snimak na kojem se zorno vidi kako prima mito, a „formira predmet“ protiv direktora OSA-e s očiglednom političkom tendencijom, što dovoljno govori o profesionalnom srozavanju tužiteljice Tadić”, navodi Klub zastupnika SDA.

Ističu, također, kako je frapantno da na ulicama Bosne i Hercegovine i susjedstva slobodno šetaju četnički ratni zločinci, izvršioci genocida u Srebrenici i snajperisti koji su ubijali djecu po Sarajevu, a da Gordana Tadić ne namjerava da ih procesuira, već je Tužilaštvo svela na svoju “privatno-političku prćiju”.

”Ovakav odnos se mora u što skorijem roku mijenjati, a prvi korak je sve izvjesnija smjena Gordane Tadić”, ističu iz Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH”, saopćeno je iz SDA danas.

(SB)

Slični članci

Close