BiHVijesti

Horor vožnja od Istočnog Sarajeva do Trebinja i nazad: Kakva dezinfekcija?! Da ga je bar pošteno oprati…

Iako fotografije govore više od riječi, iz Centrotransa a.d. Istočno Sarajevo tvrde da su svi minibusi kojima ova kompanija raspolaže starosti od 10 do 14 godina, kao i da se poštuju sva druga neophodna pravila za prevoz putnika, uključujući i aktuelne epidemiološke mjere. Međutim…

Prije rata postojala je kompanija Centrotrans, bh. autobuski prevoznik, firma koja je nastala 1963. godine spajanjem tadašnjih prevoznika – Autoprevoz, Drvotransport i Udarnik.

Danas, 25. godina nakon rata, u sklopu Centrotransa nalazi se više kompanija – Centrotours, Centrotrade, Centrotrans a.d. Istočno Sarajevo, te Autobuska stanica Sarajevo, Autobuska stanica Visoko, Autobuska stanica Kakanj i Centrotrans PGS. I svi posluju zasebno, a čini se da im je i kvalitet usluga, shodno poslovanju, vrlo različit.

Oni koji su ovih dana, u jeku pandemije i globalne korona krize, koristili usluge kompanije Centrotrans a.d. Istočno Sarajevo, podijelili su sa čitaocima DEPO Portala svoje neugodno iskustvo proživljeno na relaciji Istočno Sarajevo – Trebinje i nazad.

– Dotrajali minibus koji prevozi putnike na ovoj relaciji djeluje kao da je zaostao s kraja devedesetih godina prošlog vijeka, istrošenih amortizera zbog kojih se putnici toliko treskaju da imaju osjećaj da su na konju, a ne u busu, prljavština se vidi golim okom, sve je prašnjavo i ulijepljeno, a o dezinfekciji i neophodnim epidemiološkim mjerama da i ne govorimo – navodi se u pismu grupe putnika koja je svoje iskustvo sa putovanja do Trebinja i nazad ovjekovječila i fotografijama.

Međutim, iako fotografije govore više od riječi, iz Centrotransa a.d. Istočno Sarajevo tvrde da su svi minibusi kojima ova kompanija raspolaže starosti od 10 do 14 godina, kao i da se poštuju sva druga neophodna pravila za prevoz putnika, uključujući i aktuelne epidemiološke mjere.

– Redovno održavamo prevoz putnika na linijama za Beograd, Novi Sad, Bijeljinu, Trebinje i Kalinovnik, i linije u gradsko prigradskom saobraćaju u Gradu Istočno Sarajevo. Zbog smanjenog broja putnika umjesto autobusa, na nekim linijama smo uključili minibuse. Minibusevi se redovno održavaju, po završetku vožnje se vrši detaljno čišćenje, provjetravanje i dezinfekcija istih. Vizači uredno nose zaštitne maske i upozoravaju putnike da to isto čine – navodi se u odgovoru ove kompanije na pitanja upućena od strane DEPO Portala.

Ističe se također i se “u skladu sa zakonskim propisima, na vozilima vrše redovni periodični tehnički pregledi, ali i dnevni pregledi prije slanja na liniju”. A kako to izgleda pogledajte u priloženim fotografijama.

Slični članci

Close