RegijaVijesti

GRENELL UTJERUJE STRAH U KOSTI VUČIĆU: “Slažem se, niko ne zna o kojim pitanjima će se diskutovati u petak u Washingtonu”

Specijalni savjetnik američkog predsjednika Richard Grenell izjavio je večeras da će u četvrtak u Washingtonu “na stolu” biti samo ekonomska pitanja, ali nije isključio mogućnost da se u nastavku u razgovorima otvore i druga pitanja.

U četvrtak na stolu će biti isključivo ekonomska pitanja, a slažem sa konstatacijom predsjednika Vučića da niko ne zna o kojim pitanjima će se diskutovati u petak – rekao je Grenell u onlajn razgovoru sa grupom novinara albanskih medija, Washington posta i agencije Tanjug.

On je tako odgovorio na pitanje da li će jedna od tema predstojećeg sastanka delegacija Beograda i Prištine biti međusobno priznanje.

– To je jedan od problema sa kojima se stalno suočavamo što javnost i političari gledaju samo jednostrano na ovaj proces – rekao je Grenell.

– Vidjećemo šta će se desiti u petak, šta će se desiti u ponedjeljak – dodao je američki zvaničnik i istakao da je proces pitanje kreativnosti, a ne nauke.

(SB)

Slični članci

Close