BiHVijesti

GOVEDARICA RAZOTKRIO VOŽDA IZ LAKTAŠA: “Dodik je slagao javnost o sadržaju fantomskog dokumenta kojeg je poslao Vučiću…”

Vidljivo je da je Dodikov i Cvijanovićkin dokument misteriozan i da se Vučić lično ogradio od njihovog dokumenta.

Piše: Vukota Govedarica

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obavijestio je javnost da je u četvrtak dobio jedan dokument iz Republike Srpske od Milorada Dodika i Željke Cvijanović te da u pisanju tog dokumenta on lično nije učestvovao.

Vučić je, između ostalog, rekao da je pročitao taj dokument i da će ga pročitati još dva puta kako bi ga bolje proučio, ali da o tom dokumentu neće ništa govoriti već da će o detaljima dokumenta govoriti Dodik i Cvijanovićka jer je to njihov dokument.

Šta je vidljivo iz Vučićeve izjave?

Vidljivo je da je Dodikov i Cvijanovićkin dokument misteriozan i da se Vučić lično ogradio od njihovog dokumenta.

Naknadno ćemo od Milorada Dodika čuti da je riječ o dokumentu koji govori o neustavnom djelovanju visokih predstavnika u BiH kao i Ustavnog suda BiH.

Ovdje se otvara jedno veoma logično pitanje. Zašto bi Vučić upoznao ili bolje reći upozorio javnost cijelog regiona da on nije učestvovao u pisanju dokumenta koji govori o ulozi kancalarije OHR-a i određenim odlukama Ustavnog suda BiH?

Dodik je naknadno poslije Vučićevog stava, slagao javnost o sadržaju fantomskog dokumenta.

U petak u poslepodnevnim satima oglašava se predsjednica Republike Srpske.

Ona kaže da dokument ne tretira pitanje Кosova. Bilo bi bolje da je gospođa Cvijanović rekla Кosova i Metohije. To je pravi srpski naziv za južnu srpsku pokrajinu.

Ali suština nije u pravilnom definisanju pojmova. Pažnja u ovom slučaju je na dokumentu i njegovom sadržaju koji je još uvijek misteriozan.

Ona se dodatno potrudila da objasni kako je “prioritetno nacionalno pitanje za Srbiju i Republika Srpska a ne samo Кosovo“.

Cvijanovićka je na kraju zaključila: “I ako negdje postoje određena rješenja koja se gledaju u paketu onda bi moglo da se kaže da su i ovo pitanja koja treba posmatrati u paketu“.

Na kakav paket misli gospođa Cvijanović ako imamo na umu da predsjednik Srbije uskoro treba da putuje u Vašington na pregovore o Кosovu i Metohiji?

I naravno, zašto je taj paket o kome govori gospođa Cvijanović skriven i od predsjednika Vlade i od Narodne Skupštine Republike Srpske?

Cvijanovićkina izjava dodatno potvrđuje koliko je Dodik slagao javnost kada je naknadno poslije Vučićeve izjave na temu dokumenta koji dolazi iz Republike Srpske rekao da se radi o dokumentu kojim je nekada davno Narodna skupština Republike Srpske zauzela deklarativan stav.

I na kraju, zašto se ustvari Vučić na jedan elegantan način ogradio od dokumenta koji on nije pisao, kao što je rekao, ponavljajući kako će ga u Beogradu kada budu pozvani, prezentovati Dodik i Cvijanovićka?

– Zato što predsjednik Srbije ne želi taj paket o kome govori Cvijanovićka. Zašto bi se u paketu našlo nešto što je teritorijalni integritet Republike Srbije i nešto što nije teritorijalni integritet Republike Srbije?

Vučić se u stvari jasno ogradio o istinski sadržaj dokumenta koji je došao od dvojca iz Banjaluke jer mirnim putem želi da riješi pitanje Кosova i Metohije. Sve drugo je jedna šizofrena avantura za koju srpski narod nema snage ili jedna od mnogobrojnih predizbornih manipulacija režima u godini razorene ekonomije, epskih afera i lokalnih izbora, prenosi TVBN.

(SB)

Slični članci

Close