VijestiBiH

(FOTO) “Novi napad na RS je upravo počeo” – Stevandić paničnom porukom uzburkao javnost: Evo o čemu se radi

Ustavni sud BiH radi ko dragstor bez pauze za potrebe Bošnjaka dok ostali mjesecima i duže čekaju njegove sjednice, rekao je Stevandić

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine RS, oglasio se na društvenim mrežama gdje je javnosti pomalo panično poručio da je “novi napad na Republiku Srpsku upravo počeo”.

– Ustavni sud BiH radi ko dragstor bez pauze za potrebe Bošnjaka dok ostali mjesecima i duže čekaju njegove sjednice. Pravi se neki surogat-kalifat sa mješovitom upravom. Novi napad na Srpsku i njena prava upravo je počeo.Samo da onima koji ovo rade poručim jednu stvar: Izgubićete sve!, napisao je Stevandić na društvenoj mreži X.

U prilogu je Stevandić objavio i dvije fotografije kako bi bilo jasnije o čemu je uopšte pisao.

Naime, delegati u Domu naroda PS BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović, Dženan Đonlagić, Džemal Smajić i Safet Softić podnijeli su Ustavnom sudu BiH zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o imunitetu Republike Srpske koji je u NSRS-u usvojen u aprilu.

Riječ je o zakonu kojim bi najviši zvaničnici manjeg bh. entiteta bili amnestirani od krivične odgovornosti što otvara prostor za malverzacije i kriminalne aktivnosti koje bi mogli nesmetano provoditi.

Povezano

Back to top button