BiHVijesti

Dritan ide do kraja, rastura pobjedničku koaliciju zbog jednog kandidata za ministra u novoj Vladi Crne Gore

Poslanica DF-a Branka Bošnjak kazala je da su ona, Branko Radulović i Nebojša Medojević kandidati za ministre u novoj vladi u kojoj će mandatar biti Zdravko Krivokapić.


– Vrh DF-a, znači Nebojša Medojević, Branko Radulović i ja, daćemo kandidature za određena mjesta u Vladi. Na mandataru je da vidi da li smo mi ti koje on vidi u svom timu da možemo da doprinesemo. Naravno, trebaće da da obrazloženje ako izabere nekog drugoga, a ne ponudi dokaze da je taj neko kompetentniji i stručniji i da ima bolju viziju – rekla je Bošnjak u emisiji na A1 televiziji.

Bošnjak je kazala da su formirali poseban poslanički klub kako bi njihova politika došla do izražaja.

– Mi se ne odričemo onoga što je bilo s DF-om. Ponosni smo na borbu koju smo izvojevali, nije bilo lako – dodala je Bošnjak.

Poslanik GP URA Miloš Konatar kazao je da su oni od početka promovisali koncept ekspertske vlade.

– To je jedini način kako možemo da usaglasimo velike programske razlike među nama. Mi imamo u opoziciji dječije bolesti koje utiču na to da neke kolege i dalje nisu svjesne da smo mi osvojili većinu i da treba da formiramo vlast – rekao je Konatar.

Odranije je poznato kako Dritan Abazović nije u dobrim odnosima sa Medojevićem te je izvjesno kako, ustraje li DF na imenovanju Medojevića, Crna Gora uskoro neće dobiti novu Vladu.


Slični članci

Close