VijestiBiH

DRAŠKO STANIVUKOVIĆ: “Tvrtko je bio srpski vladar, gradonačelnica Sarajeva grubo prekraja istoriju!”

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković najavio je kako će u tom gradu biti podignut spomenik Tvrtku I Kotromaniću koji je, kako je kazao, bio “srpski vladar”, ali i banu Kulinu.

– Prisvajanjem srednjovjekovnog srpskog vladara Tvrtka I Kotromanića gradonačelnica Sarajeva i njeni saradnici čine grubo prekrajanje istorije sa ciljem popunjavanja istorijskih rupa svog naroda i prikupljanja dnevno-politčkih poena dirajući u samu srž kralja Tvrtka, njegove borbe i vladavine!

Tvrtko I Kotromanić je bio hrišćanski vladar, zvaničnom titulom kralj Srba Bosne, Primorja i Zapadnih strana krunisan po obredu Nemanjića u manastiru Mileševa nad moštima Svetog Save što je istorijska činjenica – objavio je Stanivuković.

Dodao je da “nastavljajući praksu prekrajanja istorije putem spomenika, političko Sarajevo svjesno izbacuje puni naziv titule kralja Tvrtka, te ne navodeći narod i ostale zemlje kojima je vladao svjesno zbunjuje javnost u cilju političke propaganda”.

– Grad Banja Luka će još ove godine pokrenuti proces izgradnje spomenika banu Kulinu i kralju Tvrtku u cilju odbrane istine i zahvalnosti koju srpski narod gaji prema svojim vladarima srednjeg vijeka – naveo je Stanivuković.

Povezano

Back to top button