SvijetVijesti

DRAMATURG SINIŠA KOVAČEVIĆ OCRNIO VUČIĆA I LUKAŠENKA: “Obojica su diktatori, imaju isto ime, prvi je izdajnik, drugi budala”

– U čemu su sličnosti i razlike? Obojica su diktatori. Imaju isto ime. Prvi će za vlast dati sve. Drugi će za vlast da pogine – napisao je srpski dramaturg i profesor Akademije umjetnosti Siniša Kovačević na Twitteru analizirajući sličnosti i razlike između Aleksandra Vučića i Aleksandra Lukašenka.

Masovni protesti u Bjelorusiji protiv vlasti Aleksandra Lukašenka već danima su povod za analize stručnog dijela javnosti o sličnostima i razlikama između bjeloruskog lidera i njegovog srbijanskog kolege Aleksandra Vučića.

Tako Siniša Kovačević zaključuje da su obojica diktatori i da imaju isto ime, piše Direktno.rs.

– Prvi je izdajnik. Drugi je budala. Prvi je plačipi*ka, drugi će vikati na streljački stroj. Prvi će pobeći u drugu zemlju. Drugi će poginuti za svoju – napisao je Kovačević.

Kada se malo zadubimo u Kovačevićeve riječi, vidimo da one zaista imaju smisla.

Vučić se zarad vlasti odrekao svega i svih u koje se zaklinjao, Lukašenko je do kraja dosljedan svojoj ideologiji. Vučić je zarad vlasti izdao svoju zemlju i njene interese, a Lukašenko je samo neuravnotežena ličnost. Vučić na svakoj većoj prepreci plače i kuka, okrivljujući druge za svoje neuspjehe, Lukašenko će se do kraja boriti, čak i pred streljačkim strojem. Vučić je kukavica koja će prvom prilikom pobjeći s napljačkanim bogatstvom, Lukašenko će poginuti za Bjelorusiju, jer vjeruje u svoju ideologiju.

(SB)

Slični članci

Close