VijestiBiH

DRAMATIČNO UPOZORENJE S TAJNE LOKACIJE: Pitanje je vremena kada će doći do novog pokolja u Bosni, Dodik čeka Vučićevo zeleno svjetlo…

-To će biti stravično, kazao je Bogdanović

Boban Bogdanović, najpoznatiji srbijanski disident, s tajne lokacije govorio je za „Slobodnu Bosnu“. Bogdanović upozorava na najgori scenarij u Bosni i Hercegovini iza kojeg, kako tvrdi, stoji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

-Zasta mislim da će biti krvoprolića. Plašim se da će biti krvoprolića u Bosni i Hercegovini i na Kosovu. To je jedini izlaz za Aleksandra Vučića. On ne može da se zaustavi, on mora da izazove sukobe za koje će optužiti druge, kako bi opstao na vlasti. I to je ono najtragičnije od svega. NATO sigurno neće intrevenisati jer su potpuno drugačije geopolitičke prilike od onih prije 30 godina. Oružani sukobi koje očekujem da će se dogoditi u Bosni, a koji će krenuti iz entiteta Republika Srpska, kao i oni koje očekujem na sjeveru Kosovu, biće ispovocirani od strane Srbije, a međunarodna zajednica neće odmah moći reagovati u onakvom kapacitetu kao što je reagovala prije 30 godina. To će biti stravično, kazao je Bogdanović, te dodao da je Vučićeva konferencija za medije bila skandalozna.

-To je skandalozno, otvoreni poziv na sukob. To je otvorena najava krvave jeseni i krvave zime. Volio bih da se to ne desi i da se moje crne slutnje neće obistiniti, ali pitanje je trenutka kada će se desiti novi pakao u Bosni, kazao je Bogdanović.

-Vučić će učiniti sve da izazove da njegova kleronacistička ideologija “Srpski svet” bude u potpunosti realizovana. Velika Srbija i svi Srbi u jednoj državi je cilj tog projekta, bez obzira na cenu koju će platiti građani BiH, a ona će, nažalost biti krvavija nego devedesetih, kada je isti taj Aleksandar Vučić svojim političkim delovanjem i ratnohuškačkim narativnom poslao u smrt desetine hiljada ljudi. Vučićeva naredba, a Dodikova najava o razdruživanju jeste uvod u budući najkrvaviji konflikt na Zapadnom Balkanu. Vučić i Dodik, uz podršku Kremlja i Pekinga, kao i ogromnu podršku Donalda Trumpa i Richarda Grenella neće se zaustaviti u svom velikosrpskom piru. Dvojac Vučić i Dodik sve pažljivo planiraju i vuku političke poteze u skladu sa trenutnim geopolitičkim okolnostima. Pripremajući ocepljenje Republike Srpske i pripajanje severa Kosova Srbiji, Vučić širi najgore dezinformacije i prikazuje ih kao istinite sa jednim jedinim ciljem, da se u potpunosti realizuje kleronacistička doktrina “Srpskog sveta”. “Srpski svet” je bure baruta koji će eksplodirati u BiH i na Kosovo ukoliko Donald Trump pobedi na predsedničkim izborima u Americi i ukoliko međunarodna zajednica ne ugasi “fitilj koji gori”. Taj fitilj se zove Aleksandr Vučić, upozorava Bogdanović.

DJEDA KRIJE KAO ZMIJA NOGE

-Laž da je deda Ane Brnabić sa Krka bio ustaški časnik. Međutim, kada treba da se govori o Ružici Jovičić, udatoj Brnabić, i kada trebate da nađete podatke o porodici sa majčine strane, to se skriva. Skriva se zbog njenog dede s majčine strane, Božura Jovičića. On je bio saradnik bugarskih fašista i najveći krvnik u Babušnici. Na stotine ljudi je poklao. On je bio u pratnji majora Vasića, kazao je Bogdanović dadajući kako se ta činjenica pokušava sakriti.

Lijevo, četnički krvolok i saradnik bugarskih fašista Božur Jovičić! Desno, Ružica Jovičić udata Brnabić, kćer četničkog zlikovca Božura Jovičića iz Babušnice koji je zaslužan za pokolj stotina srpskih obitelji tokom Drugog svjetskog rata. Božur i Ruža, djed i majka Ane Brnabić.

-Deda Ane Brnabić iz Babušnice nije bio nikakav partizan, kome ste slučajno zaboravili napisati ime i prezime, već četnički vojvoda Božur Jovičić, koji je poklao članove porodice moje bake Kosare Todorović i mog dede Miloša Bogdanovića u Rakovom Dolu 1943. godine, poručio je Bogdanović Ani Brnabić.
VUČIĆ I DODIK ŽELJNO OČEKUJU TRUMPA NA VLASTI
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik željno očekuju povratak Donalda Trumpa na vlast.

-Atentat na Trumpa će, plašim se, samo poboljšati njegov rejting i pogurati ga da postane predsednik SAD-a. Nedao Bog svima nama da taj ludak skupa sa Grenellom dođe na vlast. Onda počinje zlo koje je nezaustavljivo.

MILOŠEVIĆ POČEO, VUČIĆ DOVRŠIO
Ja sam čovek koji zaista želi mir u regionu. Želim da ponovo imamo onaj ambijent koji je nekada imala stara Jugoslavija. Želim da puno mladih Bosanaca i Bosanki dođe u Srbiju, u Beograd, da tamo provode vikende, da dođu u Prištinu, Skoplje…, mladi iz Srbije da uživaju na Baščaršiji, u Mostaru, Bihaću…

Da gradimo snažno partnerstvo, i ekonomsko i kulturno, i da probamo da satremo nacionalizam i nacizam, koji je odneo mnogo žrtava u BiH, na Kosovu, u Hrvatskoj….

Ja sam ponosan što sam Srbin, i zaista volim svoju Srbiju, narod i kulturu. Ali sve dobro u srpskom narodu satrli su Vučić i pre njega Slobodan Milošević. Sve su uništili.

Gde god da odem, bila to Švajcarska, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, svi imaju rezervu prema nama Srbima. I to me jako boli kao čoveka, kazao je Bogdanović.

Za kraj razgovora, Bogdanović je kazao kako se nada da će se stvari promijeniti do izbora u SAD-u i kako Amerikanci ipak neće izabrati „luđaka“ Donalda Trumpa, te kako mir u svijetu i na Balkanu ovisi o „luđacima poput Trumpa, Vučiću i Dodiku“.

(M.I. / SB)

Povezano

Back to top button