RegijaVijesti

ĐUKANOVIĆ ZBIJA REDOVE: Šta će se desiti 6. septembra u Crnoj Gori?

DPS je pozvao sve svoje pristalice na skup u Podgorici iako je na snazi zabrana okupljanja za više od 40 osoba, što se, također, kršilo prethodnih dana, kada su slavile pristalice opozicije.

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je svoje pristalice na skup koji je planiran za 6. septembra na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

U objavama na zvaničnim stranicama DPS-a i na društvenim mrežama poziv na skup prati se porukama “Nema izgovora”, “Pokažimo da nas ima mnogo” i “Crna Gora prije svega”. Ista poruka je i podijeljena i na Viber zajednici DPS-, prenose crnogorske “Vijesti”.

Prije nego što je DPS zvanično poslao poziv na taj skup, na društvenim mrežama su se širile informacije o planiranom okupljanju uz zapaljive prateće poruke.

Javna okupljanja su mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela ograničena na 40 osoba na javnom prostoru, a kada je u pitanju politički skup – na 100 osoba na otvorenom javnom prostoru, uz obavezu poštivanja fizičke distance od najmanje dva metra između osoba, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom.

Te mjere su se masovno kršile proteklih sedmica na proslavama izbornog rezultata opozicije, na takozvanim autolitijama i takozvanim antilitijama.

Prethodne sedmice, policija je blokirala ulaz u Podgoricu, kazavši da su organizovani dolasci građana spriječeni radi sprečavanja širenja koronavirusa u skladu sa mjerama i naredbama Ministarstva zdravlja.

Sinoć su lideri opozicionih koalicionih lista pozvali građane da ne izlaze na ulice da bi se spriječili incidenti i poručili da svako ko to radi, radi protiv njihove pobjede.

Demokratska partija socijalista prethodno nije odgovorila na pitanja da li će pozvati pristalice da isto urade, odnosno da li će pozvati na smirivanje tenzija.

(SB)

Slični članci

Close