BiHVijesti

DIREKTORICA BH RADIJA 1 PODRŽALA LJUBITELJA RATNIH ZLOČINACA TRIVIĆA: “O tebi u federalnom Sarajevu pričaju naveliko da si četnik, ja kupujem u Lukavici”

Saša Trivić, simpatizer ratnih zločinaca Karadžića i Mladića i četnika kojima je dao javnu podršku, te vlasnik lanca pekara “Manja”, dobio je podršku za svoje monstuozne i anticivilizacijske stavove. Podrška je, gle čuda, došla s BHRT-a.

Nakon što je javnost odlučno osudila njegove monstruozne poruke u kojima je na dan presude Karadžiću veličao njega i Mladića te pozvala na bojkot njegovih pekara, Trivić je, bez grama dostojanstva i ljudske časti, odlučio da izigrava ubogu žrtvu i javno nariče nad mogućom sudbinom svog biznisa.

– Postoje dani kada poželiš da se nisi ovdje rodio. I Andićevi opisi tamnog vilajeta su „tanki“ koliko je on ustvari taman – napisao je patetični Trivić na Twitteru.

Trivićev tvit komentirala je i Pejka Medić, direktorica BH Radija 1, radija ove države. Medić je već nekoliko godina na čelu BH Radija 1.

– Već viđen scenario. Očekivala sam ovo još ranije, jer o tebi u federalnom Sarajevu pričaju naveliko da si četnik od otvaranja pekare. Ja kifle i kolače kupujem u Lukavici i nema boljih – tješila je Medić Trivića.

On joj je na to napisao:

– Hvala, koliko se sjećam, i ti si preživjela slično.

Ovo je još jedan u nizu nastavaka skandaloznog ponašanja i istupa zaposlenih na BHRT-u. Podsjetimo samo da je urednik ove televiziji Marko Radoja na prošlogodišnju godišnjicu genocida u Srebrenici zabranio voditeljima da stave “Srebrenički cvijet”, da je urednica ove televizije Svetlana Topalić čestitala neustavni “Dan Republike Srpske”, da je za urednika dokumentarnog programa na ovoj televiziji postavljen Tvrtko Milović koji je, između, poznat i po tome što je ismijavao broj ubijene djece opkloljenog Sarajeva….

(SB)

Slični članci

Close