VijestiBiH

DETALJI PORODIČNE TRAGEDIJA U SARAJEVU: MUŠKARAC SA MAJKOM LIKVIDIRAO SUPRUGU

Samo dan nakon tragedije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine gdje je brat ubio brata, snahu pa sebe dogodilo se još jedno ubistvo i to u naselju Novo Sarajevo tačnije u ulici Kolodvorska – piše Crna-Hronika.

Nažalost još jedna porodična tragedija dogodila se u Sarajevu kada je muškarac sa majkom, likvidirao 38-godišnju suprugu. Brzom reakcijom priveden je suprug, svekrva i pomagač.

Za cijeli slučaj se tek saznalo kada je porodica od nastradale žene prijavila policiji kako im se kćerka danima nije javila.

Njeno beživotno tijelo nalazilo se danima u stanu u sarajevskom neboderu na 7. spratu.

O svemu se oglasio i MUP Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili su slobode 36-godišnjeg G.R. zbog krivičnog djela Ubistvo (član 166. KZ FBiH) i 76-godišnju L.R. zbog krivičnog djela Saučesništvo u ubistvu (član 166. u vezi sa članom 31. KZ FBiH), te 67-godišnjeg L.J. zbog krivičnih djela Neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja (član 345. KZ FBiH) i Pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela (član 346. KZ FBiH) na štetu 38-godišnje N.R, iz Sarajeva.

Policijski službenici su u stanu u Kolodvorskoj ulici pronašli beživotno tijelo 38-godišnje žene N.R. koja je usmrćena prije više dana. Za ovo krivično djelo slobode su lišeni suprug preminule, G.R. (1988) i njegova majka L.R. (1948). U stanu su pronađeni predmeti i tragovi izvršenja krivičnog djela. Zbog osnova sumnje da je znao za smrt N.R., te da je pružio pomoć učiniocima, slobode je lišen L.J. (1957) iz Sarajeva.

Tijelo preminule je prevezeno u prosekturu Bare, te će po naredbi tužiteljice biti izvršena obdukcija.

Svi lišeni slobode su u službenim prostorijama Uprave policije, te će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Zajedničko saopćenje Uprave policije MUP-a KS i Kantonalnog tužilaštva KS

Povezano

Back to top button