BiHVijesti

ČOVIĆU NEĆE BITI DOBRO: Premijer Zvizdić na svečanoj večeri u Dubrovniku sjedio tik do premijera Plenkovića!

Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak je u popodnevnim satima u društvu dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića i dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića na Vratima od Ploča, istočnom ulazu u povijesnu jezgru Dubrovnika, dočekao premijere zemalja članica Inicijative „16+1“, a među zadnjima i kineskog premijera Li Keqianga.

Nakon zajedničke službene fotografije na Trgu oružja kod tvrđave Revelin izaslanstva su se uputila prema Kneževu dvoru, gdje je održana svečana večera. Na jelovniku su se, kako se doznaje, našli i jastog te jadranski brancin, a pila se i dubrovačka malvasija, prenosi Hina.

Sudionici summita su po završetku večere ispred Kneževa dvora uživali u plesu Foklornog ansambla Linđo, a potom su šetnjom preko Straduna došli do Pila, zapadnog ulaza u povijesnu jezgru Dubrovnika.

U petak se održava glavni dio programa – summit „16+1“, sastanka na vrhu 16 zemalja srednje i istočne Evrope i Kine i to u dva dijela, na političkom skupu i ekonomskom forumu. 

Premijer BiH, Denis Zvizdić, predvodi delegaciju BiH, a protokolom je predviđen bilateralni, odvijeni susret premijera BiH s kolegama iz Kine i Hrvatske, Li Keqiangom i Anderjem Plenkovićem. 

Lider HDZ-a, Dragan Čović, gostovao je prije nekoliko dana u “Teleringu” RTRS-a, i požalio se na bošnjačke političare koji su ignorirali Mostarski sajam privrede, “iako su uredno pozvani”.

Čović je kazao kako se plaši da bi se slična situacija mogla ponoviti i na Samitu “16 plus 1” koji se održava u Dubrovniku, no ponovo se pokazalo se da je loš prognozer i proziran manipulator. Premijer BiH, Denis Zvizdić, predvodi delegaciju BiH na forumu u Dubrovniku, a da je dobio poziv iz Mostara, sudjelovao bi i na svečnoj ceremoniji otvaranja tamošnjeg sajma privrede. 

Uostalom, na otvaranje Mostarskoj sajma došao je lider SBB-a, Fahrudin Radončić, no u Čovićevom protokolu imao je tretman trinaestog praseta.

(S.B.)

Slični članci

Close