BiHVijesti

ČOVIĆEVI PORTALI USTALI U ZAŠTITU GORDANE TADIĆ: “SDA nastavlja s nedopustivim pritiskom na rad Tužiteljstva BiH”

Mostarski portal HMS blizak Čovićevom HDZ-u piše kako Stranka demokratske akcije, odnosno njen Klub zastupnika u Zastupničkom domu “nastavlja s nedopustivim pritiskom na rad Tužiteljstva BiH, napose na glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić”.

Mostarski portal piše kako Klub zastupnika SDA u Parlementu BiH smatra da je formiranje predmeta protiv direktora OSA-e BiH, na temelju anonimne prijave, jeftin političko-propagandni čin.

-Tužiteljstvo BiH je u proteklom razdoblju bombardiralo građane brojnim „formiranim predmetima“, koji su zatim redovno završavali u korpi za smeće, jer su očigledno bili pokrenuti isključivo zbog medijskih i PR potreba, a ne na temelju ozbiljnih argumenata i istrage, naveo je Klub zastupnika SDA u današnjem saoćenju.

-U kontekstu ovog predmeta važno je naglasiti da Gordana Tadić nije bila spremna podići optužnicu protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, čak i nakon što se pojavio snimak na kojem se jasno vidi kako prima mito, a „formira predmet“ protiv direktora OSA-e s očiglednom političkom tendencijom, što dovoljno govori o profesionalnom srozavanju tužiteljice Tadić, naveo je Klub zastupnika SDA.

Klub također ističe kako je frapantno da ulicama Bosne i Hercegovine i susjedstva slobodno šetaju četnički ratni zločinci, izvršitelji genocida u Srebrenici i snajperisti koji su ubijali djecu po Sarajevu, a da Gordana Tadić nema namjeru procesuirati ih, već je Tužiteljstvo svela na svoju “privatno-političku prćiju”.

– Ovakav odnos se mora u što skorijem roku mijenjati, a prvi korak je sve izvjesnija smjena Gordane Tadić – ističu iz Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Ovakve stavove mostarski portal blizak HDZ-u ocijenio je kao “nedopustiv pritisak na rad Tužilaštva BiH, napose na glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić”.

(SB)

Slični članci

Close