BiHVijesti

ČOVIĆEV PORTAL NAPAO SDP: “Otvoreno zagovarati građansko uređenje predstavlja izravan napad na ustavni poredak!”

Mostarki portal HMS, blizak Čovićevom HDZ-u, piše kako se “bošnjačke stranke natječu u rušenju ustavnog poretka i Daytonskog mirovnog sporazuma”, a kao dokaz za tu tvrdnju HMS navodi saopćenje SDP-a BiH u kojem se ova stranka zalaže za “uvođenje građanskog modela” smatrajući da je to “ustavna i međunarodna obaveza, koja vodi do pune integracije države i svih elemenata društva”.

HMS piše kako je SDP u dva mandatna razdoblja predvodio majorizaciju Hrvata u FBiH, formirajući vlast u hrvatsko-bošnjačkoj Federaciji bez izabranih predstavnika hrvatskog naroda.

“Na čelu tzv. platformaške vlade FBiH bio je aktualni predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, a Željko Komšić, simbol i sredstvo majorizacije Hrvata u Predsjedništvu BiH, bio je kandidat upravo SDP-a, koji je bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva”, navodi HMS.

“Nazivati zahtjev Ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić da se kroz izmjene Izbornog zakona osigura izbor legitimnih predstavnika konstitutivnih naroda u Dom naroda i Predsjedništvo BiH rasističkim, kao što to čini SDP BiH, i k tome otvoreno zagovarati građansko uređenje BiH, predstavlja izravan napad na ustavni poredaka BiH i Daytonski mirovni sporazum, a time i mir u BiH”, tvrdi portal HMS, navodeći da ovakve i slične izjave SDP-a BiH, DF-a i drugih stranaka “ne nalaze prostora u izvješćima visokog predstavnika Valentina Inzka koje šalje Vijeću sigurnosti UN-a”.

(SB)

Slični članci

Close