BiHVijesti

Čović: Čini mi se da i dalje postoji stav SDA da se dogovaramo, ali da se ne dogovorimo

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović danas je, nakon sastanka sa predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem, kazao novinarima da su njegova očekivanja ispunjena te da očekuje implementaciju sporazuma koji su potpisali u Mostaru.


Naglasio je da potpisnici tog sporazuma imaju obavezu implementirati ga do 17. decembra, kada je u pitanju Mostar i Gradsko vijeće, a da iduće godine u Parlamentarnoj skupštini BiH budu izmjene Izbornog zakona BiH.

“Izetbegović se zalaže za imenovanje novog saziva Vlade FBiH. Čini mi se da i dalje postoji stav SDA da se dogovaramo, ali da se ne dogovorimo. Naš stav je da u tom vremenu to moramo uraditi, inače sporazum ne važi”, istaknuo je Čović. Govoreći o imenovanju rukovodstva Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), Čović je rekao da se, ako se već predlaže rukovodstvo, onda predlaže imenovanje tri rukovodeće pozicije u toj agenciji u paketu.

“Što se tiče imenovanja direktora OSA-e, ja sam za to da se imenuje po zakonskim standardima, a ne onako kako smo imenovali članove Centralne izborne komisije”, zaključio je Čović.

Izvor: Slobodna Bosna

Slični članci

Close