BiHVijesti

Čampara o uvođenju policijskog sata u FBiH: Pametnije je da su zabranili predizborne skupove

Nova mjera mogla bi biti donesena zbog činjenice da se epidemiološka situacija usložnjava. Detalji će biti poznati danas u 14 sati

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara kazao je za Patriju da predlaganje uvođenja policijskog sata nije logično, posebno ne, kako je NAP i objavio iza 23 sata.

Ove mjera mogla bi biti donesena zbog činjenice da se epidemiološka situacija usložnjava. Detalji će biti poznati sutra kada će Krizni štab FBiH održati konferenciju za novinare i saopćiti detalje.

“Ako oni razmišljaju uvesti policijski sat od 23 sata do 6 sati ujutro, ja moram reći da to nema logike. Ugostiteljski objekti svakako rade do 23 sata. Ali zašto nisu zabranili predizborne skupove. Vidimo da stranke tu okupljaju veliki broj ljudi, i to širom FBiH i da ti skupovi postaju klasteri. Mislim da je pametnije da se to zabrani. Da su to uradili odmah, vjerovatno bi imali manji broj zaraženih. Mi sad moramo razmišljati i o ekonomskim posljedicama, a policijski sat bi ostavio ozbiljne posljedice”, kazeo je Čampara.

Slični članci

Close