RegijaVijesti

BURNO U SKUPŠTINI, IVICA DAČIĆ PREKINUO RASPRAVU: Šta je Sulejman Ugljanin govorio o Srbiji

Milićević je rekao da je lider stranke SDA Sandžak do 2000. godine Srbiju nazivao maćehom, a poslije “našom zemljim” da bi kasnije postala “fašistička tvorevina”.

Tokom rasprave o amandmanima, predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je poslanicima da neće dozvoliti da zloupotrebljavaju Poslovnik i produžavaju raspravu beskrajnim replikama, kao i da će se truditi da usmjerava poslanike da “govore o dnevnom redu”.

U raspravi o prvom predloženom amandmanu kojim je poslanička grupa “Ujedinjena dolina – SDA Sandžak” predložila da se u naziv Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu doda “i manjinsku samoupravu”, poslanik predlagač Enis Imamović i poslanik SPS-a Đorđe Milićević izmijenili su replike govoreći o pravima manjina, situaciji u Sjenici, devedesetim godinama.

Milićević je rekao da je lider stranke SDA Sandžak do 2000. godine Srbiju nazivao maćehom, a poslije “našom zemljim” da bi kasnije postala “fašistička tvorevina”.

Imamović je odgovorio da je “(predsjednik SDA Sandžaka) Sulejman Ugljanin rekao da je pobijeđen fašistički režim u Srbiji”, a ne da je Srbija fašistička tvorevina i da je to “novinarski spin”.

Dačić im nije dozvolio da nastave niz replika, ali se u nastavku sjednice skoro svaki govornik vraćao na odnos Ugljanina prema državi Srbiji, kao i o položaju manjina u Srbiji, koji je, prema riječima poslanika liste “Aleksandar Vučić – Za našu djecu” Marjana Rističevića “za deset plus”, prenosi N1.

U raspravi o amandmanima poslanik SNS-a Vladimir Đukanović obratio se vanparlamentarnoj opoziciji i poručio im da će ih SNS uvijek pobijediti na izborima i da “mogu slobodno da dolaze pred skupštinu da protestuju”.

Poslanici danas razmotraju amandmane na prijedlog Zakona o ministarstvima, a do kraja dana trebalo bi i da glasaju, da bi nova Vlada Srbije mogla biti izabrana do srijede, kako je i najavljeno.

(SB)

Slični članci

Close