VijestiBiH

BURA ZBOG DRONOVA: Helez naljutio Dodika, oštro na društvenim mrežama

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon što je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik napao ministra odbrane BiH Zukana Heleza.

Uslijedili su brojni komentari.

6687981802f64

6687981a52246

6687981d05ffa

-Nema neozbiljnijeg ministra u Evropi od Zukana Heleza. I većeg sanjara. Sanja helikoptere od kako je imenovan. Za 10 miliona, Zukane, možeš kupiti desetine odličnih traktora ili jednu olupinu od helikoptera. I to samo ako se Srbi saglase. Pitam, Zukana, kome kupuješ helikoptere, dronove? Valjda ih kupuješ i Republici Srpskoj i Srbima.

Valjda ih kupuješ i Hrvatima. Ili misliš da ih kupuješ samo Bošnjacima. Čije su Oružane snage BiH? Valjda su i srpske i hrvatske. Ili nisu, ili su samo bošnjačke. Biće da Zukan misli da je sve što ima predznak BiH samo bošnjačko. Ništa srpsko, ništa hrvatsko. Ništa multietničnost, ništa višenacionalnost, ništa ravnopravnost konstitutivnih naroda. BiH jednako Bošnjaci. Baš me zanima šta će reći Zukanovi pokrovitelji, kojima su puna usta svih ovih pridjeva. Vjerovatno, će ćutati. Kako da govore, kada su im puna usta, poručio je Dodik.

Nedugo nakon Dodikovih poruka oglasio se i ministar Helez.

-Povodom izjava predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika u kojima pita kome kupujem dronove i helikoptere, obavještavam ga da ih kupujem Bošnjacima, Srbima, Hrvatima, kao i svim drugim građanima naše zemlje, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost.

Oružane snage BiH pripadaju svima, Bošnjacima, Srbima, Hrvatima i svakom drugom građaninu Bosne i Hercegovine podjednako.

Milorade, pozivam te da Oružane snage BiH nastavimo unaprijeđivati, a našu državu Bosnu i Hercegovinu nastavimo razvijati kao modernu i demokratsku državu, članicu EU i NATO saveza, poručio je Helez.

Povezano

Back to top button