VijestiBiH

BOŽE (NE)PRAVDE: Loše vijesti za Dodika uoči nastavka sjednice Narodne skupštine Republike Srpske…

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske za prošlu godinu.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske u nastavku zasjedanja, između ostalog, razmatraće Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne, kojim bi se u javnu upotrebu vratio grb Nemanjića i himna “Bože pravde”.

Narodna skupština prethodno je, između ostalog, razmatrala tri zakona, koji će omogućiti da Investiciono razvojna banka može obavljati platni promet i primati novčane depozite.

No, pitanje je hoće li Centralna banka BiH dati zeleno svjetlo IRB-u, a kako saznaje “Slobodna Bosna”, malo je izgleda za takav scenarij.

Naime, nakon što su komercijalne banke u Bosni i Hercegovini počele gasiti račune kompanijama i osobama kojima je Kancelarija za kontrolu strane imovine (OFAC) Ministarstva financija SAD-a uvela sankcije, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik najavio je osnivanje banke za unutrašnji platni promet za sankcionirana lica u RS-u.

Vlada RS-a po hitnom postupku utvrdila je izmjene i dopune Zakona o bankama Republike Srpske, Zakona o Investiciono-razvojnoj banci RS, te Zakona o unutrašnjem platnom prometu, prema kojem je Investiciono razvojnoj banci (IRB) omogućeno da obavlja poslove platnog prometa.

Povezano

Back to top button