RegijaVijesti

Bošnjaci u Crnoj Gori se nisu dali prevariti

Lider Bošnjačke stranke u Crnoj Gori Rafet Husović smatra da je ta partija, sudeći po reakcijama birača i javnosti, donijela ispravnu odluku o neulasku u novu vladu.


Husović kaže da su tome dokazali da se nisu vodili funkcijama, a da je na akterima buduće vlasti da pokažu kakav će odnos imati prema pripadnicima manjina. Husović u Dnevniku RTCG-a odbacuje i pojedine tvrdnje da su odbili ulazak u vlast pod utjecajem Demokratske partije socijalista.

– Potvrdilo se da smo donijeli jako, jako dobru odluku i vjerovatno najznačajniju poslije odluke da učestvujemo u referendumskoj kampanji za nezavisnost Crne Gore. Imam saznanja da je to jako prihvatljivo kod našeg članstva, a i kod naših sunarodnika, što nam je, isto, jako važno, jer u ovom trenutku ne predstavljamo samo Bošnjačku stranku i njene članove nego i ostale Bošnjake u ostalim partijama i građane Crne Gore koji su na ovom pronezavisnom bloku za Crnu Goru – navodi Husović.

Treba, prema njegovim riječima, gledati kako će nova većina da se ophodi prema svim bitnim pitanjima, a među kojima su i manjinska prava.

– Treba da im damo šansu da pokažu i da isprave eventualne, ali i greške koje su bile upućene i prema BS-u, pa i prema Bošnjacima i prema funkcionerima Bošnjačke stranke – kaže Husović.

Ističe da ta partija apsolutno samostalno donosi sve odluke, bilo da su one važnijeg karaktera ili ne.

– Ono što je jako važno je da koalicioni partneri nikada nijesu vršili pritisak – navodi Husović.

Lider vodeće stranke Bošnjaka zaključuje da su odlaskom u opoziciju dokazali da u vlasti nisu bili radi funkcija i ličnih interesa, kako su to govorili njihovi politički protivnici, već naprotiv, da su dokazali spremnost da se odreknu svih benefita koje vlast donosi u korist očuvanja državnog identiteta.


Slični članci

Close