RegijaVijesti

BLIŽI MU SE KRAJ: Veliko istraživanje otkrilo koliko će građana Srbije na izborima dati glas Aleksandru Vučiću

Ovo istraživanje je rađeno u decembru, na uzorku od 1.200 ljudi.

Na sljedećim izborima za Aleksandra Vučića, bez obzira ko je sa druge strane, glasaće 35,7 odsto građana, protiv njega je 32,9 odsto birača, dok 31,4 odsto glasača ne zna kako će se opredijeliti ili neće izaći na izbore, pokazalo je istraživanje javnog mnijenja koje je naručila stranka Slobode i pravde Dragana Đilasa.

Lider SSP-a Dragan Đilas u više navrata izjavio je da se manipuliše istraživanjima koja mediji prenose i optužio “nezavisne eksperte” da svojim izjavama i analizama pomažu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

On je portalu Nova.rs proslijedio istraživanje čiji je naručilac njegova stranka. Đilas nije želio da otkrije ime agencije koja ga je uradila uz navode da bi zbog loših rezultata po Vučića mogla da trpi konsekvence.

Ovo istraživanje je rađeno u decembru, na uzorku od 1.200 ljudi, a kako pokazuju rezultati na sljedećim izborima za lidera SNS-a Aleksandra Vučića, bez obzira na to ko je sa druge strane, glasaće 35,7 odsto građana.

U isto vrijeme, protiv Vučića, bez obzira ko je sa druge strane, glasaće 32,9 odsto birača, a 31,4 odsto ispitanika ne zna koga će zaokružiti na biračkom mjestu ili će preskočiti izbore.

Kompletne rezultate veliko istraživanja javnog mnijenja u Srbiji možete pogledati ovdje.

(SB)

Slični članci

Close