BiHVijesti

Bećirović: Dodik, Čović i njihovi mentori moraju znati da je BiH neuništiva država

Delegat SDP-a u Domu naroda Parlamenta BiH Denis Bećirović oglasio se nakon sastanka Aleksandra Vučića s Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom kazavši da su “svi srpsko-hrvatski sporazumi o podjeli BiH završili na smetljištu historije, pa će tako i ovaj”.U svom postu na Facebooku Bećirović se vratio gotovo stotinu godina unazad pobrojavši neke od sporazuma.

Kako je napisao, “nepokorivu Bosnu i Hercegovinu nisu uspjeli podijeliti i uništiti srpsko-hrvatskim sporazumima Cvetković – Maček 1939. godine, Stojadinović – Pavelić 1954. godine, Milošević – Tuđman 1991. godine, te Karadžić – Boban 1992. godine”.

“Neće u tome uspjeti ni najnoviji sljedbenici zločinačke politike podjele države Bosne i Hercegovine Milorad Dodik (SNSD) i Dragan Čović (HDZ) i njihovi mentori u Beogradu i Zagrebu. Uzalud ih večeras u Beogradu okuplja, ohrabruje i instruira predsjednik Srbije Aleksandar Vučić”, napisao je Bećirović.

SVI SRPSKO-HRVATSKI SPORAZUMI O PODJELI BiH ZAVRŠILI SU NA SMETLJIŠTU HISTORIJE! TAKO ĆE ZAVRŠITI I DODIK-ČOVIĆEV…

Posted by Dr. Denis Bećirović on Monday, October 12, 2020


Delegat SDP-a istakao je i da politika uništenja i komadanja BiH nije donijela nikakvo dobro nikada i nikome.

“Dodik, Čović i njihovi mentori moraju znati da je BiH neuništiva država! Puno smo jači i brojniji mi koji branimo državu BiH nego oni koji je ruše. Puno su jači prijatelji BiH širom svijeta nego oni koji joj nisu naklonjeni. Tuđe nećemo, državu Bosnu i Hercegovinu ne damo! Nikada! Nikome! I ni po koju cijenu! Neka vječno živi vječna Bosna i Hercegovina!”, zaključio je Bećirović.

Podsjetimo, srbijanski predsjednik večeras je ugostio Dodika i Čovića na večeri u beogradu, a jedna od tema njihovog razgovora bila je i 25. godišnjica Dejtonskog mirovnog sporazuma.


(Klix.ba)

Slični članci

Close