BiHVijesti

“BANJALUČANI TEŠKO TRPE PRIJETNJE…”: Radmanović kontra Milorada Dodika, pogledajte šta je bivši član Predsjedništva BiH rekao o porazu SNSD-a na lokalnim izborima (VIDEO)

Nebojša Radmanović, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i član SNSD-a, rekao je za N1 kako treba analizirati stanje nakon gubitka izbora u Banjoj Luci.

Na pitanje da li je Radojičić kolateralna šteta stranačke politike i da li su analizirali razlog poraza – odgovorio je:

“Bio je po brojnim parametrima dobar, dobar predsjednik Parlamenta ranije. Nismo još u poziciji da u detalje analiziramo sve, tek se prvi utisci sumiraju. Činjenica je da su u Banjaluci SNSD-ovi ljudi na vlasti od 1997., napravili smo sjajne rezultate. Tek ćemo moći reći narednih sedmica šta se desilo. Dešava se da neko želi promjenu, onda to bude protiv nekoga ko nije zaslužio. Ne mislim da je Radojičić kolateralna šteta, ali se na njemu slomilo nešto što nismo procijenili u cjelini.”

Radmanović je kazao da su sve ankete, osim jedne, koja se smatrala nepouzdanom (iz drugog tabora), govorile u korist Radojičića.

“Ima potrebe da razgovaramo kako smo se unutar SNSD-a ponašali, ima li tu propusta. Radojičić je dobio glasova više nego SNSD. Ne možemo govoriti bez svih pokazatelja. Mnogo stvari je uticalo na ovo. Pokret Pravda za davida u kome je bilo ovakvih i ovakvih pristupa je izbacio u vrh opozicije sadašnjeg izabranog gradonačelnika. Od tada počinje njegov uspon, trebali smo možda više pažnje tome posvetiti. Zanemarili smo da je Stanivuković dobio najviše pojedinačnih glasova u Banjaluci na opštim izborima, plus drugi događaji koji su išli protiv SNSD-a i Igora. Mi moramo shvatiti da imamo većinu, ali da imamo gradonačelnika koji je drugi i da s njim moramo sarađivati u interesu Banjaluke”, pojasnio je Radmanović.

Upozorenje mu je (Stanivukoviću) da pročita zakon – istakao je sagovornik N1.

“Nije pristup Banjaluci politički, nego radni, u kome svako jutro dobijete izvještaj koliko nesreća, gdje je voda, gdje je struja i da to rješavate, a ne da držite politička predavanja. Treba raditi sa većinom, a zajedno svi moraju raditi u interesu Banjaluke”, dodao je Radmanović.

Bilježili smo i oštru reakcija Dodika nakon izbora. Neki tvrde da je imao osvetnički nastup kada je rekao da neće biti subvencioniranja grijanja. Kome to šteti?

“Mislim da ne treba uzeti u obzir prvu reakciju, koja je lična i emotivna, različito je doživljavamo. Ja sam Banjalučanin, svi moji su Banjalučani, Banjalučani teško trpe prijetnju. Ovo je bilo upozorenje po mom mišljenju. Sličnu izjavu je imao stari/novi načelnik Teslića, pa se niko ne osvrće na to”, kazao je.

(SB)

Slični članci

Close