VijestiBiH

Apel zeničke policije građanima: Prepoznajete li osumnjičenu osobu, prevarili Raiffeisen banku za 200.000 KM

Iz policije apeliraju na građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u identifikaciji i lociranju iste, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu

Policija Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uputila je poziv građanima za pomoć u identifikaciji osobe osumnjičene za krivična djela “Prevara” i “Krivotvorenje isprave”, kaokrivično djelo “Saučiniteljstvo”, putem kojih je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 200 hiljada konvertibilnih maraka.

“Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela, “Prevara” iz člana 294. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i krivičnog djela “Krivotvorenje isprave” iz člana 373. stav 2. istog zakona u vezi sa krivičnim djelom iz člana 31. “Saučiniteljstvo”, koje je izvršeno na štetu Raiffeisen bank d.o.o. Sarajevo i Ć.H. iz Sarajeva, kojom prilikom je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 200,000,00 konvertibilnih maraka, za što se sumnjiče četiri osobe“, saopšteno je iz MUP-a ZDK.

U okviru aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Sektora kriminalističke policije su identifikovali i procesuirali tri osobe koje se sumnjiče za izvršenje istog, te je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv istih.

Kako bi se pomenuto krivično djelo u potpunosti rasvijetlilo, a svi počinioci procesuirali u skladu sa zakonom, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je dobila saglasnost postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za javno objavljivanje fotografije još jedne osumnjičene osobe sa ciljem identifikacije i pronalaska iste.

Iz policije apeliraju na građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u identifikaciji i lociranju iste, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449–250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Povezano

Back to top button