BiHVijesti

ANA BRNABIĆ DANAS DOLAZI U BANJU LUKU: Šta radi dva dana uoči lokalnih izbora u BiH?

Protokolom je predviđeno da, zajedno s najvišim zvaničnicima RS, predsjednicom Željkom Cvijanović, premijerom Radovanom Viškovićem i članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, prisustvuje otvaranju Doma kulture u Novoj Topoli.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravit će danas u jednodnevnoj posjeti Banjoj Luci. Premijerka Srbije dolazi dva dana uoči bh. lokalnih izbora i sastaće se sa zvaničnicima koji su funkcioneri SNSD-a.

Protokolom je predviđeno da, zajedno s najvišim zvaničnicima RS, predsjednicom Željkom Cvijanović, premijerom Radovanom Viškovićem i članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, prisustvuje otvaranju Doma kulture u Novoj Topoli, a zatim i tronamjenskog objekta u banjalučkom naselju Petrićevac, u kojem će biti smješteni ambulanta, vrtić i mjesna zajednica.

Izgradnja ovih objekata velikim dijelom finansirana je zahvaljujući donatorskim sredstvima Vlade Srbije.

Nakon toga Brnabić će u zgradi Vlade RS razgovarati s premijerom Radovanom Viškovićem i članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, a nakon sastanka bit će potpisana zajednička izjava o izgradnji tri hidrocentrale u gornjem slivu Drine.

Premijer RS Radovan Višković je juče rekao da su obaveze Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije ispunjene te da će u narednih nekoliko dana Elektroprivreda Srbije uplatiti osnivački ulog od 39 miliona KM, piše Klix.

“Time Elektroprivreda Srbije postaje partner Elektroprivredi RS u izgradnji ovog energetskog sistema koji je više nego značajan i za RS i za Srbiju”, naveo je Višković.

Slični članci

Close