RegijaVijesti

ALEKSANDAR VUČIĆ O “NON-PAPERU”: “Ne kidišemo na ljude koji drugačije misle”

Aleksandar Vučić istaknuo je da se Srbija, osim ako može da pomogne na bilo koji način, ne miješa u unutrašnje odnose u BiH. Podržava integritet kako države, tako i entiteta Republika Srpska u okviru BiH.

Predsjedik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbije ne miješa u unutrašnje odnose u Bosni i Hercegovini. Dodao je da je Beograd uvijek spreman da razgovara o svim temama i čuje mišljenje pripadnika bošnjačkog i hrvatskog naroda, a “posebno rukovodstva Republike Srpske i srpskog naroda, predvođenih Miloradom Dodikom”.

Aleksandar Vučić istaknuo je da se Srbija, osim ako može da pomogne na bilo koji način, ne miješa u unutrašnje odnose u BiH. Podržava integritet kako države, tako i entiteta Republika Srpska u okviru BiH.

Aleksandar Vučić spreman da sasluša sve strane

“Uvijek smo spremni da razgovaramo o svim temama. Ne kidišući na ljude koji drugačije misle. Spremni smo da čujemo šta o svemu misle pripadnici bošnjačkog i hrvatskog naroda. Posebno šta o svemu tome misli Republika Srpska, rukovodstvo RS-a i srpskog naroda, predvođenih Dodikom”, rekao je Vučić novinarima na poligonu “Pasuljanske livade”.

Predsjednik Srbije rekao je da nije vidio mape o promjeni granica u regionu. Kazao je da ne spada u one ljude koji će da skaču nekome po glavi a da nešto nisu ni vidjeli.

“Nisam gledao mape. Jedino sam razočaran potpunom intelektualnom demobilisanošću naše intelektualne javnosti i elite i pseudoelite. I ofrlje ocjenama nečega što niko nije ni vidio. Niti se udubio na bilo koji način. Već su apriori za ili protiv nečega”, rekao je Aleksandar Vučić, piše Srna.

On kaže da se divi ljudima koji su u stanju da nešto kritikuju i drvlje i kamenje bacaju na nešto što nisu ni vidjeli.

“Postoji kod nas jedna armija ljudi koja je zadužena za to da, kad god bi neko pomislio da Srbi nešto treba da dobiju bilo gdje i bilo kad, iste sekunde kao da pancirom tuku po svemu i rasturaju sve”, rekao je Vučić.

Gaženje mrava u travi

On dodaje da postoje ti “apologetski pristupi antisrpskim idejama”.

“Sve što je protiv nas mi smo u stanju odmah da hvalimo. Sve što nije direktno protiv nas, e ako možemo to da zgazimo kao mrava u travi, i to ćemo tako i da uradimo”, rekao je Vučić.

Slični članci

Close