RegijaVijesti

ALEKSANDAR VUČIĆ: “Ljekari se bore za patrijarhov život!”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zdravstveno stanje patrijarha SPC-a Irineja teško i da se ljekari bore za njegov život.

– Bio je u boljem stanju kada su mediji objavljivali da se upokojio. Prije 55 minuta je intubiran – rekao je Vučić novinarima.

Kako je kazao, patrijarh Irinej je u teškom stanju.

– Hvala Bogu, živ je, bore se ljekari, Goran Stevanović je u crvenoj zoni – kazao je on.

Vučić je dodao da je teško bilo šta prognozirati, osim da se “molimo za njegovo zdravlje”.

Podsjećamo, ranije danas Srpska pravoslavna crkva demantirala je navode pojedinih medija da je patrijarh srpski Irinej preminuo.

“Povodom lažnih vijesti o navodnom upokojenju Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, obavještavamo javnost da je, prema zvaničnom izveštaju konzilijuma ljekara koji se stara o zdravlju Predstojatelja naše Crkve, njegovo stanje neizmjenjeno u odnosu na izvještaj koji smo jutros objavili.

Smatramo krajnje neodgovornim i nemoralnim ovakvo lažno izvještavanje i svjesno obmanjivanje i uznemiravanje cjelokupne javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada moglo koliko-toliko vjerovati.

Pozivamo sve da se pomole za zdravlje našeg Patrijarha i da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja Konzilijuma ljekara i na zvaničnoj internet-stranici”, saopćili su iz Informativne službe Srpske pravoslavne crkve.

Slični članci

Close