RegijaVijesti

AKO KOMŠIJE UOPĆE IMAJU ODGOVOR: Ambasador BiH u Crnoj Gori zatražio pojašnjenje…

“Treba imati u vidu da veliki broj državljana BiH planiraju provesti odmor u Crnoj Gori”.

Ambasador BiH u Crnoj Gori Branimir Jukić rekao je da je od vlasti Crne Gore zatražio pojašnjenje novih mjera koje se tiču prelaska granice, a dotiču i građane BiH, prenosi Srna.

Jukić je pojasnio da je Ambasada BiH juče uputila službeni upit Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore sa molbom za pojašnjenje da li će državljani BiH moći da prelaze granicu u skladu s praksom od prethodnih nekoliko sedmica, a tiče se vrste testova vezanih za virus korona.

“Treba imati u vidu da veliki broj državljana BiH planiraju provesti odmor u Crnoj Gori. Čim dobijemo odgovor u službenoj komunikaciji, proslijedićemo ga nadležnim institucijama BiH kako bi mogle obavijestiti naše građane o uslovima putovanja u Crnu Goru”, izjavio je Jukić za Klix.

Vlade Crne Gore objavila je na svojoj stranici da državljani BiH mogu ući u Crnu Goru uz negativan rezultat PCR testa na virus korona ili pozitivan rezultat antitijela na Covid-19 dobijen Elisa serološkim testom koji ne mogu biti stariji više od 72 sata.

Ova odluka odnosi se državljane zemalja sa “žute liste” na kojoj su, osim BiH, i Srbija, Albanija, Australija, Izrael, Liban, Sejšeli, Singapur, SAD i Sjeverna Makedonija. Odluka, koja je stupila na snagu danas, odnosi se i na državljane sa “zelene liste” ako su u periodu od 15 dana pred ulazak u Crnu Goru boravili u nekoj od država sa “žute liste”.

Obaveza posjedovanja testa ne odnosi se na djecu do navršene pete godine.

(SB)

Slični članci

Close