BiHVijesti

AHMETOVIĆ POZIVA MEĐUNARODNU ZAJEDNICU I CENTRALNU IZBORNU KOMISIJU: “Probudite se, pred očima javnosti odvija se okupacija Srebrenice iz Srbije”

“Ovih dana svjedoci smo ponovne okupacije iz Srbije i svih njenih institucija, kroz sistemski i organizirani izborni inžinjering koji se događa u Srebrenici”, naveo je predsjednik izbornog štaba ”Moja adresa Srebrenica” Sadik Ahmetović.


Kako navodi, samo u oktobru ove godine, nakon zaključivanja Centralnog biračkog spiska, naknadno je u knjigu državljana BiH po skraćenoj proceduri (za jedan dan) upisano 115 osoba koje nemaju nikakve veze sa Srebrenicom, a što se dovodi u direktnu vezu s vađenjem ličnih karata i učešćem na ovogodišnjim lokalnim izborima, prenosi N1.

“Ova organizirana okupacija Srbije, u saradnji s organima Opštine Srebrenica i MUP-a RS-a, odvija se pred očima međunarodne zajednice, posebno OSCE-a, koji nijemo posmatraju ova dešavanja u Srebrenici.

Pozivamo međunarodnu zajednicu u BiH, a posebno OSCE, da se probude i aktivno uključe te spase vladavinu prava i integritet izbornog procesa u Srebrenici.

Također, pozivamo Centralnu izbornu komisiju BiH da učini isto. Ozbiljno upozoravamo da, ukoliko se ovo odmah ne zaustavi, Bošnjaci u Srebrenici neće imati nikakav razlog da svjesno učestvuju u izbornom procesu koji je izgrađen na očiglednom izbornom inžinjeringu”, naveo je Ahmetović.

Nakon ozbiljne kontaminacije izbornog procesa kroz fiktivne prijave Bošnjaka u Srbiji krađom njihovog identiteta, Tužilaštvo BiH nije preduzelo niti jednu mjeru, poručuje predsjednik izbornog štaba ”Moja adresa Srebrenica” Sadik Ahmetović.

“Ovoga puta najozbiljnije upozoravamo međunarodnu zajednicu i domaće institucije da odbrana našeg prava, zakona i Srebrenice neće imati cijenu”, kazao je Ahmetović.


Slični članci

Close