Snimak Anela Ahmehodžića koji će uzburkati strasti: Više nikad neće biti isti u očima navijača BiH!

Ko zna kako bi reprezentacija BiH okončala septembarski prozor kvalifikacija za Evropsko prvenstvo da je u ekipi Anel Ahmedhodžić jer sa štoperom Sheffield Uniteda i bez njega posljednja linija Zmajeva definitivno nije ista.

Kriv je, ali ima priliku za popravni – treba samo da progovori ili neka zauvijek šuti
Ahmedhodžić se našao na spisku Mehe Kodre, ali se nije pojavio na okupljanju, kao zvanični razlog naveo je povredu tetive te se nije odazvao pozivu.

Prema pravilniku Ahemedhodžića su trebali pregledati i ljekari reprezentacije BiH što se na kraju nije desilo pa je defanzivac suspendovan od strane Saveza.

Ipak, danas se pojavio snimak koji će uzburkati strasti pošto Ahmedhodžić nekoliko dana pred nastavak Premiershipa uredno trenira.

Odlični štoper je snimljen kako se sa osmijehom priprema za trening te će vrlo je izgledno biti spreman za ligaški duel protiv Tottenhama u subotu.

Na Ahmehodžića navijači bh. reprezentacije gledaju kao budućeg lidera, međutim nakon ovog snimka vrlo je izgledano da će mnogi o njemu promijeniti mišljenje.

Inače, propuštanje septembarskog prozora nije bio prvi takav slučaj za 24-godišnjaka jer je slično napravio prije tri godine kada je na klupi sjedio Dušan Bajević.

Podsjećanja radi, po pitanju izostanka sa okupljanja Ahmedhodžić se oglasio na društvenim mrežama gdje je poručio sljedeće:

“Htio sam sačekati da se mečevi završe prije nego što bilo šta kažem, ali okolnosti su se promijenile.

Nažalost, doživio sam malu povredu na tetivi i donio sam odluku da se ne odazovem pozivu ovaj put, kako bi započeo oporavak što je prije moguće i vratio se na teren što je prije moguće.

Svi koji su trebali znati, dobili su informaciju na vrijeme.

Znam svoje tijelo i mislim da je najbolje da ostanem u Sheffieldu ovu akciju kako bi imao najbolje šanse za oporavak i kako bih bio zdrav ostatak sezone.

Svi znaju šta osjećam prema Bosni i Hercegovini, svi vide svaki put da dam sve od sebe na terenu. Ne vjerujte svemu što pročitate. Kako god, mislim da većina nas zna probleme oko nacionalnog tima.

Želim svojim saigračima iz Bosne i Hercegovine sreću pred sljedeće utakmice.”

Zmajevi su bez Ahmedhodžića pobijedili Lihtenštajn sa 2:1 te su izgubili od Islanda sa 1:0 i tako ostali bez šansi za direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Povezano

Back to top button