Svijet

Rihanna se javno izvinila muslimanima zbog sporne pjesme

Pjevačica Rihanna opasno je naljutila mnoge svoje pratioce, pretežno muslimane na društvenim mrežama a sve zbog toga što je tokom svoje modne revije donjeg veša puštala pjesmu koja je sadržavala sveti islamski tekst. Riječ je o pjesmi ‘Doom’ londonske producentice Coucou Chloe, a sadrži sveti islamski tekst hadis, koji je, prema vjerovanju muslimana, izgovorio prorok Muhamed tokom svog života. 

Na društvenim mrežama muslimani su tražili javno izvinjenje od pjevačice zbog toga, što je ona na kraju i učinila. Javno im se izvinila preko Instagram ‘storyja’.

– Želim se zahvaliti muslimanskoj zajednici što je ukazala na veliki propust koji se slučajno dogodio tokom revije Savage x Fenty. Izvinjavam se zbog ove nepromišljene greške. Svjesna sam da smo povrijedili našu muslimansku braću i sestre i teško mi je zbog toga –  napisala je Rihanna pa dodala: – Nadam se da je svima jasno da ovo nije bilo namjerno i da se ne rugam tuđim religijama i božanstvima. Pobrinut ću se da se ništa slično ne dogodi u budućnosti. Hvala za oprost i razumijevanje. Osim Rihanne izvinjenje je Twitteru napisala i producentica pjesme.

– Duboko se izvinjavam svima koje sam uvrijedila svojom pjesmom. Sporne dijelove koji se čuju u pjesmi preuzela sam s interneta i nisam znala da se radi o svetom tekstu. Preuzimam punu odgovornost jer nisam na vrijeme provjerila o čemu tekst zapravo govori – poručila je.

Izvor: 24sata.h

Slični članci

Close