Sport

VATRENO U BANJOJ LUCI: “Šta znači ‘Nije ti ovo Mostar’ u prvoj minuti?” (VIDEO)

Borac je jučer u Banjoj Luci pobijedio Velež sa 2:0, a nakon utakmice, došlo je do verbalnog sukoba između dva trenera, prenosi Slobodna Bosna.


Gosti u ovom meču bili su veoma nezadovoljni suđenjem.

“Ne znam kako da počnem i šta da kažem. Borac je morao pobijediti i pobijedio je. Došli smo da igramo 11 na 11. Bili smo vrlo korektni, u posjedu puno bolji, ali desi se detalj koji odluči utakmicu. Pobjednik se znao prije početka utakmice. Bilo je to samo da se pojavimo. Izgubili smo 2-3 igrača za narednu utakmicu”, rekao je Dudić i dodao:

“Stariji kolega mi u prvoj minuti kaže: ‘Nije ti ovo Mostar.’ Ja ga poštujem, stariji je, ali šta to znači? Borcu sretno dalje”, rekao je Dudić.


“Uvijek trener razmišlja kako treba da se obrati, sjećam se naše pres-konferencije u Mostaru, gdje smo izgubili u 90. i nekom minutu, kada sam čestitao na pobjedi mladom kolegi, koji je 21 godinu mlađi od mene. Ako ništa drugo, mislim da iz poštovanja prema historiji ovog kluba i Trofejnoj sali treba da čestita na pobjedi.”

“To mi je žao, jer ovdje sjedi osoba koja se bavi svime osim onim što treba, a to je uigravanje ekipe i priprema taktike. Mnogo sam telefonskih poziva dobio od ljudi iz Banjaluke, gdje su pokušane neke nefudbalske stvari. Ja to ne mogu prihvatiti i moram reći gospodinu s moje desne strane: ‘Žao mi je što sam učestvovao u Centru za edukaciju gdje sam bio predavač za licencu i znam šta je kodeks trenerski.’ Ovo je problem bh. fudbala. Mi se ne poštujemo. Ako me kolega naziva svakakvim imenima u pripremi utakmice, onda je jasno da se ne bavi onim što treba, a to je njegov tim. Žao mi je Veleža, to je dobra ekipa, ali realno je da mora da razmisli po pitanju struke ako želi u vrh. To je teško reći, ali moram, jer ovoj osobi sa desne strane mogu biti otac i uvijek sam svakome ko me pobijedio u karijeri i ovdje u Banjaluci, pružio ruku i čestitao. Zato me boli. Borac, izgleda, ne smije biti prvi, ne smije biti u vrhu. Borac je uvijek u problemu ako je u vrhu. E, pa Borac je prvi, Borac će biti prvi i Borac će biti šampion. To vam jasno kažem.A drugi klubovi, mi želimo da imamo sa svima korektne odnose, a bićemo korektni onoliko koliko su oni prema nama”, u dahu je istaknuo Jagodić.


Slični članci

Close