NogometSport

Trener bh. korijena oduševio navijače Borussije Dortmund, njegova izjava pravi je hit u Njemačkoj

Mladi 38-godišnji stručnjak bh. korijena Edin Terzić preuzeo je klupu Borussije Dortmund nakon što je Lucienu Favreu uručen otkaz poslije teškog domaćeg poraza od Stuttarta (1:5).

Terzić koji je rođen u blizini Dortmunda na klupi Milionera debitovat će u duelu protiv Werdera, a kada se rodite u 30-ak od kilometara od Dortmunda jasno je za koga ćete navijati.

– Cijeli sam život navijač kluba, dolazim iz ove regije. Uobličen sam onim što se ovdje dogodilo u prošlosti. Nevjerovatna je situacija. Prvi put sam došao na stadion kad sam imao devet godina. Nisam ni sanjao da ću ikad biti u takvoj poziciji. Postoji nešto vrlo posebno u jutrošnjem ustajanju i razmišljanju o “crno-žutom” fudbalu – kazao je Terzić na današnjoj press konferenciji.

Navijače i simpatizere Borussije zasigurno je oduševila izjava Terzića koja je postala apsolutni hit u Njemačkoj, a kojim je jasno opisao svoju fudbalsku filozofiju.

– Postoje dva načina za pobjedu. Možete primiti jedan gol manje od protivnika, no ja sam više za to da damo jedan gol više od rivala – kazao je Terzić pred sutrašnji debi na klupi BVB-a.

(Faktor.ba)

Slični članci

Close