NogometSport

SVE JE RIJEŠENO, REPREZENTACIJA BiH DOBIJA VELIKO POJAČANJE: Mladi štoper Malmea sutra će dobiti bh. pasoš (VIDEO)

Nakon što je Anel Ahmedhodžić, koji igra za FC Malme iz Švedske, iskazao želju da nastupi za našu nacionalnu reprezentaciju, NS/FS BiH je poduzeo sve potrebne aktivnosti kako bi Ahmedhodžiću bila izdata lični BH dokumenati.

Svi neophodni dokumenti za izdavanje pasoša su završeni u najkraćem roku u ambasadi Bosne i Hercegovine u Štokholmu.

Kako nam je potvrđeno, Anel Ahmedhodžić će sutra dobiti bh. pasoš što je bio uslov za predaju zahtjeva FIFA-i za promjenu njegovog sportskog državljanstva. (Iz švedskog u bosanskohercegovačko).

U međuvremenu, stoper Malmoa Anel Ahmedhodžić potvrdio je da će igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Iako je na stolu imao ponudu Švedske, mladi igrač je održao obećenje koje je dao Dušku Bajeviću i Zvjezdanu Mismoviću da će obući dres Zmajeva.

Dugo se pričalo o izboru nacionalnog tima, ali donio sam odluku. Mnogo sam razmišljao jer volim i Švedsku i Bosnu i Hercegovinu. Ne možeš zadovoljiti sve, na kraju odluka mora biti donesena iz srca, a u mom srcu je Bosna pravi izbor“, napisao je Ahmedhodžić.

Zanimljivo, dobrodošlicu u komentarima poželio mu je i defanzivac Dennis Hadžikadunić koji nastupa za ruski Rostov, a na sve to nadovezao se Zvjezdan Mismović koji je obojicu obećao voditi na ćevape.

NS/FS BiH očekuje da će zahtjevi Ahmedhodžića i Hadžikadunića o promjeni sportskog državljanstva uskoro biti pozitivno riješeni i da će oni biti na raspolaganju Zmajevima u oktobru kada igramo baraž Lige nacija.

Slični članci

Close