NogometSport

“MENI JE TO NEPOJMLJIVO”: Halilhodžić otkrio Hrvatima zašto nikada neće voditi BiH

“Rođen sam u BiH i ponosan sam zbog toga, ali ne mogu trenirati jednu reprezentaciju u kojoj moram gledati kako se zoveš.”

Jedan od najvećih bosanskohercegovačkih trenera Vahid Halilhodžić ovih dana boravi na odmoru u Hrvatskoj.

Halilhodžić iz godine u godinu “baterije puni” na hrvatskoj obali, gdje, uostalom, ima i nekretnine, a među tamošnjim novinarima nije mogao ostati neprimijećen. Tako je Halilhodžić, između ostalog, gostovao i u emisiji koja nosi naziv “Dustraonica”. Govorio je Vaha o svojoj dosadašnjoj karijeri, o tome kako je preuzeo Dinamo, kakve su reakcije bile, a nije mogao ni da ne spomene svoj Velež i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Za Velež kaže da je dio njega, da ga je taj klub stvorio, a otkrio je i zašto nikada ne bi vodio reprezentaciju svoje zemlje.

“Ima dosta ljudi koji bi željeli da ja vodim reprezentaciju. U posljednje vrijeme su me čak pokušali da dovedu, bili su toliko zainteresovani da sam odgovarao i jednoj, i drugoj, i trećoj strani. Svi su digli palac gore. Rođen sam u BiH i ponosan sam zbog toga, ali ne mogu trenirati jednu reprezentaciju u kojoj moram gledati kako se zoveš. To je za mene nepojmljivo”, kazao je Halilhodžić.

“Jednom sam se našalio i rekao da bih trebao, u tom slučaju, za pomoćnika imati hodžu, popa i fratra da zadovoljim sve strane. Sport ne priznaje tu diskriminaciju, iako, nažalost, toga ima. Za mene je nepojmljivo da selekcija BiH ne može igrati u mom Mostaru ili Banjoj Luci. Neću dalje…“, zaustavio se Halilhodžić.

Halilhodžić danas kao selektor radi u reprezentaciji Maroka.

(Sportske.ba)

Slični članci

Close