Sport

LEGENDARNA RAZIJA MUJANOVIĆ POSLALA OŠTRU PORUKU ČELNICIMA NOGOMETNOG SAVEZA: “Briga me za vašu sramotu, ali nemojte da sramotite moju Bosnu i Hercegovinu i njen ugled”

Proslavljena bh. košarkašica Razija Mujanović izrazila je svoje mišljenje nakon što je pročitala da su legendarnom Ivici Osimu doslovno zabranili bilo kakvu ulogu u Nogometnom savezu BiH.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

“Koliki strah imaju neznalice i anonimusi koji su loptu uglavnom vidjeli samo na malim ekranima od osoba koje iza sebe imaju uspješne karijere i priznati su u cijelom svijetu je nevjerovatno! Posebno kod nas u Bosni i Hercegovini! Osjetila sam to i na svojoj koži! Pročitala sam imena ljudi koji vode politiku Saveza i koji su okrenuli leđa legendarnom Osimu i ostala sam zaprepaštena. Cijeli život sam u sportu i nemam pojma ko su ti ljudi. Ako su meni nepoznati ovdje u BiH, zamislite kakav ugled onda uživaju u svijetu?!”, napisala je Mujanović na Instagramu.

“Vjerujte mi, Osimu ne znači ništa ta funkcija, on tu nikad nije ni bio zbog sebe, nego zbog fudbala i naroda! Umjesto što spletkarite, mućnite malo tom svojom glavom, nikome od nas ne trebaju ta počasna mjesta, mi možemo raditi bilo gdje u svijetu. Mi smo se vratili i želimo život provesti ovdje ne zbog počasnih pozicija, nego da pomognemo da naši dječaci i djevoičice dožive naše uspjehe!”, jasna je bila popularna Raza.

“Briga me za vašu sramotu, ali nemojte da sramotite moju Bosnu i Hercegovinu i njen ugled. Veliki Ivica Osim je sinonim za našu Domovinu u svijetu! Ogromni Ivica Osim treba da bude vaš uzor i putokaz!”, napisala je na kraju.

(SB)

Slični članci

Close