Regija

PONOVO SE ZAKUHALO: Abazovićev prijatelj i kandidat za ministra u novoj Vladi Crne Gore iznenada odustao od kandidature, ne želi da se njegovo ime…

Advokat Nikola Terzić, kojeg je mandatar Zdravko Krivokapić predložio za ministra unutrašnjih poslova, kazao je da je obavijestio mandatara o tome da je odlučio da povuče kandidaturu za mjesto ministra unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore.

– Profesor Krivokapić je u pravu. Ja jesam bio nestranački kandidat, kao takav prihvatio sam se ove najteže odgovornosti, upravo vjerujući da će svi pobjednici na izborima razumijeti koliki sam ja teret prihvatio na svoja leđa, i uzdržati se od bilo kakvih komentara u korist Crne Gore i demokratskih promjena. Ja sam ovaj teret mogao nositi sam, jedino ako imam razumijevanje od svih onih koji su sa mnom na istoj strani – objavio je Terzić na Twitteru, navodeći da je Krivokapić pravičan i pošten čovjek.

On je dodao da je umjesto toga doživio udarac na integritet, njega kao osobe “i to sve u stanju u kojem sam se nalazio ni najmanje radi sebe već radi Crne Gore”.

– Isticano je da sam predstavnik nekakvih medijskih tajkuna i finansijskih oligarha, ili da sam iskoristio kumstvo i prijateljstvo da bi došao na poziciju. Javnost mora da zna da ja u životu nisam ni upoznao većinu ljudi, koji određeni predstavnici nove većine pominju, a ove koje poznajem, poznajem toliko da nemamo razmijenjene ni brojeve telefona – napisao je Terzić.

Terzić je naveo da je ponosan na sva svoja kumstva i prijateljstva, “ali da teza da je postavljen na mjesto kandidata samo radi toga ne zaslužuje odgovor”, dodavši da ne želi da njegovo postavljanje na mjesto ministra u prvoj demokratskoj vladi Crne Gore baci bilo kakvu sjenu na ovaj historijski proces.

– Ne želim da umanjim šansu ostalim sjanim kandiatima za ministre, za podršku koju zaslužuju. Istine radi, zbog evenetualnih nedoumica, želim da vas obavjestim da moja porodica i ja od bivše vlasti nismo trpjeli bilo kavke skrivene ili neskrivene pritske, jer za njih treba da postoji osnov – napisao je Terzić, navodeći da se nada da će novi kandidat za ministra imati više podrške nego što je on imao.

(SB)

Slični članci

Close