Nekategorizirano

Erdogan uputio čestitku Bidenu, evo šta je poručio…

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan uputio je čestitku novoizabranom američkom predsjedniku Joeu Bidenu, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Ureda za komunikacije Predsjedništva Turske navedeno je kako je predsjednik Erdogan u svojoj poruci poželio da rezultati izbora budu korisni za ljude prijateljskih i savezničkih Sjedinjenih Američkih Država.

Erdogan je podsjetio kako je s Bidenom imao priliku susresti se više puta tokom njegovog potpredsjedničkog mandata u Bijeloj kući, te konstatovao kako su odnosi Turske i SAD-a strateški.

“Današnji izazovi s kojima se suočavamo na globalnom i regionalnom nivou zahtijevaju da dalje razvijamo i jačamo te odnose na temelju zajedničkih interesa i vrijednosti. Stoga, ponavljam našu odlučnost da u tom smjeru u narednom razdoblju usko sarađujemo s američkom administracijom, vjerujem da će snažna spona saradnje i savezništva naših zemalja nastaviti pružati vitalni doprinos svjetskom miru. Čestitam vam na izbornom uspjehu i izražavam iskrene želje za mir i prosperitet naroda Sjedinjenih Američkih Država”, poručio je Erdogan.


Slični članci

Close