Lifestyle

Započnite sedmicu pozitivno

Donosimo Vam nekoliko jednostavnih savjeta za pozitivan početak nove radne nedjelje

Vježbajte pozitivne afirmacije

Ne morate čekati petak da biste odlučili je li bila dobra sedmica ili ne. Namjerno izjašnjavanje da će vam sedmica biti sjajna prije nego što započne stvara ne samo pozitivne misli već i pozitivne akcije. Dok se pripremate u ponedjeljak ujutro, ponovite sebi “imat ću fantastičnu sedmicu.”

Stvorite pozitivne akcije

Mnogo je načina na koje možete svojim postupcima stvoriti pozitivan početak tjedna.

Meditacija ujutro sjajan je način stvaranja pozitivnih misli i radnji. Možete meditirati u bilo koje doba dana, koristeći različite tehnike.

Organiziranje i spremanje svih vaših stvari ograničava negativne misli koje dolaze sa žurbom da se pobijedi jutarnji promet. Provođenje vremena u nedjelju navečer pripremajući sve što vam treba za sljedeći dan omogućava vam više vremena tokom jutarnje vožnje na posao.
Pronađite razlog za osmijeh

Pozdrav nekome s osmijehom na putu do posla ili nakon što stignete može imati pozitivan utjicaj ne samo na vaš dan već i na tuđi dan. Nikad se ne znaju borbe kroz koje neka osoba prolazi. Ponuda jednostavne geste poput osmijeha možda najviše znači nekome ko proživljava teško vrijeme.

Budite iskreni

Iznenadili biste se kako iskrenost i pristojnost prema drugima mogu stvoriti pozitivan početak vaše sedmice. S toliko toga što se događa u našem današnjem društvu, osvježavajuće je kad upoznamo ljude koji nas podsjećaju na dobro u čovječanstvu. Vaš jednostavan čin velikodušnosti može nekome preokrenuti dan i navesti ga da odgovori pozitivno. Kao rezultat ove pojedinačne akcije može se čak dogoditi lančana reakcija pozitivnosti, slična „prolazu”.

Vi imate moć da pozitivno započnete svoju sedmicu. Počnite danas i nastavite raditi na unošenju pozitivnih misli, riječi i djela u svaki dan. Trebat će dosljednost da bi ovo postalo druga priroda. Vremenom ćete se svakodnevno približavati sa istim uzbuđenjem koje imate i za petak.

Slični članci

Close