Lifestyle

TRINAEST ZNAKOVA da imaš najboljeg muža na svijetu: Ti si jedna sretna žena

Svi mi imamo one dane kada smo daleko od najbolje verzije sebe pa tako i naši muževi. Ipak, danas slavimo sve divne načine na koje nam muževi svakodnevno pomažu da rastemo kao osoba, supruga i majka. Ako tvoj suprug radi većinu ovih stvari, smatraj se pravom srećnicom:

Govori “volim te” često

Bez obzira da li ste neko ko pokazuje ljubav djelima, kvalitetnim vremenom, fizičkim dodirom ili poklonima – riječ potvrde vjerovatno su najuobičajenije. Divno je kako ta kombinacija dvije riječi može bukvalno promijeniti dan pa čak i život. Ako je tvoj suprug neko ko ti često govori da te voli, možeš biti uvjerena kako zna gdje stoji sa svojim osjećanjim i želi da se ti osjećaš jednako.

Svakodnevno ti daje komplimente

Čuti riječi “volim te” je uvjek lijepo, ali te šarmantne, osobne i doživotne fraze ili nadimci zauvjek otapaju tvoje srce. Ako te ovo podsjeća na supruga, vjerovatno razmišljaš o stvarima koje ti govori. A, ako te suprug uz to obasipa i komplimentima o svim tvojim uspjesima i čini sve kako bi znala koliko je ponosan na tebe, onda imaš jednog nevjerovatnog čovjeka.

Podstiče te da slijediš svoje snove i ciljeve

Potpuno je normalno da nemate iste interese i da imate prijatelja ili grupu prijatelja s kojima istražuješ svoje hobije. Međutim, zadnja stvar koju želite je da se tvoj suprug osjeća zavidno, ljubomorno ili izostavljeno. Stoga, ako te podstiče i podržava tvoje poduhvate i ohrabruje te da ih istražuješ, budi zahvalna i ne zaboravi davati jednako poštovanje i podršku.

Flertuje s tobom kao i prvog dana

Bez obzira koliko si stara kad pronađeš ljubav, ima nešto u tom neopisivom osjećaju koji te čini da se osjećaš mladalački. Pokazivanje ljubavi se, nažalost, čini kao navika, ali ako zbog supruga još uvjek osjećaš leptiriće u stomaku ili te još uvjek nasmijava kao i prvog dana – tvoj brak je zaista nešto posebno.

Zbog njega uživaš i u najdosadnijim stvarima

Za bilo koga ko još nije u braku – cijeli život s istom osobom može izgledati kao muka. Ali, kada pronađeš ljubav i kada se posvetite jedno drugome za cijeli život, čak i iznošenje smeća može biti romantično. Ako su svakodnevne obaveze postale monotone u poslednje vrijeme, uzmi supruga za ruku, otplešite do kuhinje i operite to suđe zajedno. Jer, sve je bolje u paru!

Voli provoditi vrijeme s tobom

Život s istom osobom je puno vremena. Ali, postoji nešto kod ljubavnih parova što je naprosto nevjerovatno, a to je da mogu raditi bilo šta i svejedno uživati u društvu jedno s drugim.

Čak i kad ne razgovaraju ili rade potpuno druge aktivnosti. A, kada imaš supruga koji zajedno s tobom radi aktivnosti za koje znaš da nisu baš njegov prvi izbor, samo kako bi proveli više vremena zajedno, onda znaš da imaš super supruga.

Nesebičan je

Nesebičnost ide ruku pod ruku s bezuslovnom ljubavi. To je ta ideja kad si toliko posvećena drugoj osobi da ona uvek dolazi na prvo mjesto. Ako imaš uspomene kada te je suprug nesebično stavio na prvo mjesto, možeš mirno spavati jer znaš da će uvjek biti tu za tebe i dijecu.

Priznaje kada je pogriješio

Često izgleda kako mnogi odnosi počinju slabiti zbog bezbroj sitničavih stvari. Stvari koje zapravo uopšte nisu važne. Ako tvoj suprug priznaje kada je pogriješio, kako, gdje i zašto je pogriješio, cjeni to jer se radi o suptilnim djelima s jako velikim uticajem.

Podiže ti raspoloženje i tješi te kada si potištena
Život je pun uspona i padova. Naravno, padovi su one koji se uvjek čine težima, od kojih se je teže oporaviti i s kojima je teže saosjećati. Isto tako, to su trenuci u kojima ti treba suprug najviše, da te ne osuđuje, da ne analizira previše nego da ostavi sve što radi i utješi te kako najbolje zna.

Nemoj se bojati reći mu šta ti treba. Tu uskače komunikacija. Ali, ako ti tvoj suprug pokazuje bezuslovnu podršku, znaj da imaš supruga kojeg trebaš cijeniti.

Iznenađuje te

Prije nego što počneš govoriti koliko ne voliš iznjenjađenja, moraš priznati da te ti mali spontani znakovi ljubavi uvjek nasmiju, barem iznutra. Bilo da je u pitanju tvoj najdraži slatkiš ispod jastuka, skuhana večera ili izlet/putovanje – iznjenjađenja su uvjek divan znak ljubavi, bila ona velika ili mala.

Brine za tebe

Ako tvoj suprug pokazuje brigu za tvoju sigurnost i uvjek želi biti siguran da su tvoje emocionalne i fizičke potrebe zadovoljene – imaš posebnu osobu u svom životu. Ipak, važno je zapamtiti kako ne pokazuju svi muškarci otvoreno emocije ili osjetljivost. I zato, na te dane kada ti se čini da te suprug možda potcjenjuje, znaj da mu je samo mnogo stalo do tebe.

Želi te naučiti ono što zna i želi naučiti od tebe

Želiš li znati koliko je tvoj suprug super? Pitaj ga da te nauči nešto oko čega je strastven. Ako to učini voljno i strpljivo, imaš sreće. Ako te ne može naučiti nešto bez frustracije ili ljutnje, tada će i vaša djeca vjerovatno iskusiti sličnu vrstu “učenja”.

Nije li to ono što život zapravo predstavlja: jedan dugi proces učenja? S druge strane, ako tvoj suprug takođe želi na isti način učiti od tebe, osvojila si džekpot!

Zbog njega želiš biti bolja osoba

Nijedan suprug nije savršen, baš kao nijedna supruga. Niti to treba očekivati od njih. Ali, oboje imate potpuno pravo držati jedno drugoga na visokom standardu, ne samo zbog uspjeha vašeg braka već i zbog porodice, prijatelja i stranaca koji će možda slijediti vaš primjer.

Ako je tvoj suprug osoba koju možeš gledati kao inspiraciju, kao podsticaj, povjerenje i podršku – nisi pogriješila. Podijeli ovo sa suprugom ako želiš. Ne da bi naglasila ono što ne radi već da bi se razveselili onome što ste napravili zajedno kako bi vaš brak izgledao tako kako danas izgleda.

Izvor: Stil/ miss7

Slični članci

Close