Lifestyle

SEDMIČNI HOROSKOP 23.11.-29.11.2020.

Sedmični horoskop 23.11.-29.11.2020 godine

OVAN
Vaše kretanje ka cilju i početak rješavanja problema počinje u ponedeljak kada Venera u Vagi postavi Jupitera u Jarcu na kvadrat, donoseći Vam dobre vijesti iz Vašeg sektora rada i partnerstva. To bi se moglo manifestovati u poslovnim dogovorima, spajanjem novih ugovora , promocijama i čak pročišćavanjem energije na poslu.

Međutim, možda ćete imati blokadu da uživate u plodovima Vašeg rada u utorak kada se Merkur u Škorpiji suprotstavlja Uranu u Biku, što doprionosi stvaranju nervozne energije i uzbuđenja. Pokušajte ostati mirni. Ne uništavajte ono što ste stvorili jer ste nestrpljivi i želite sve odmah. Opustite se. To će se dogoditi kad tad!

Subota stvara veliku energiju kada Vunce uđe u Strijelca. Sunce je u vatrenom znaku četiri sedmice i Vi naprosto uživate u tom periodu! Sunce je sada u Vašoj kući filozofije, stvarajući prostor za istraživanje novih ideja, novih mjesta i novih uvjerenja kroz entuzijazam.

KARIJERA: Prijatelji na poslu su Vam sada najbolji resursi, iako bi neki sukob mogao pokrenuti promjenu smjera ili čak napraviti potpunu transformaciju u komunikaciji. Ovo je sjajno vrijeme za marketing, umrežavanje ili traženje novih poslovnih mogućnosti.

Naporan rad i pažnja do detalja donose najbolje rezultate. Ovo je vrijeme jako povoljno za posao. Srećni ste zbog uspostavljanja novih veza. Energija je povoljna za korištenje Vaše mašte koja Vam pomaže u razvijanju Vašeg posla i potencijala.

ZDRAVLJE: Vrijeme je da se malo potrudite i da se vratite svom režimu. Vrlo vjerovatno je da ćete se previše opustiti u narednom periodu i dopustiti da Vaš um vlada Vama umjesto Vašeg tijela. Pomoglo bi Vam da izađete na svježi zrak i prošetate, vozite bicikl ili otkrijete radosti klizanja. Nije važno čime se bavite dok se krećete i Vaše tijelo je u pokretu.

BIK
Stvari kreću dobro da funkcionišu onda kada Venera u Vagi pređe u Jupitera u Jarcu u ponedeljak. Stvarate nove, inventivne načine kako da svoju rutinu učinite produktivnijom, što Vam uvijek izmami osmijeh na lice. Osim toga, imate više sreće i to na više načina.

Međutim, neka Vas energija od utorka ne brine. Merkur u Škorpiji suprotstavlja se Uranu u Vašem znaku, čineći Vas malo raspoloženijim od uobičajnog. Samo nastavite raditi i sve će ići najbolje.

Ljubav i partnerski odnosi i dalje su u prisutni kada Venera u subotu uđe u intenzivnu Škorpiju. Ako imate osjećanja prema nekome, kažite to naglas! Romansa koja je započela ležerno mogla bi se pretvoriti u intenzivnu i predanu vezu tokom narednih nekoliko sedmica.

Odnosi postaju važni i veza se kreće u novom pravcu. Smanjite potrošnju energije i fokusirajte se na uštedu novca gdje god možete, pogotovo kad se sezona praznika približava.

KARIJERA: Ozbiljan pristup je najbolji pristup. Podijelite sve ideje koje ste zamislili kako biste uštedjeli resurse i smanjili troškove na poslu. Budite sigurni da je sve na svom mjestu.

Možda ćete biti zbunjeni oko svog položaja na poslu. Malo plaćen posao nije odraz Vaše vrijednosti. Dodatni novac Vas ne čini boljom osobom. Vrijeme donosi sanjivu energiju. Bićete realni i glas razuma u bilo kom timskom projektu.

ZDRAVLJE: Vaša želja za održavanjem kondicije jača je nego ikad. Možda ćete otkriti da imate puno više energije nego što ste je imali do sada. Ali nemojte pretjerivati u iskorištavanju iste. Ako tek krećete sa treningom, počnite polako i prvo se zagrijte.

BLIZANCI
Ove sedmice vjerujte svom instiktu čak i ako Vas to plaši. Merkur u Škorpiji suprotstavlja se Uranu u Biku u utorak, stvarajući napetost i nervoznu energiju dok donosite teške odluke. Međutim, ako zaista vjerujete da Vaša ideja može uspjeti, jednostavno to učinite!

Međutim, nemojte to činiti kad Venera u Vagi postavi kvadrat Saturna u Jarcu u četvrtak, potencijalno stvarajući neke negativne događaje koji bi mogli pokvariti sve Vaše najbolje zamišljene planove. Sve što učinite u ovom periodu neće postići uspjeh kojem se nadate, pa je najbolje ne raditi ništa.

Srećom, Vaša sedmica završava na visokoj noti kada Sunce uđe u Strijelca, smještajući ga u Vašu partnersku kuću. Sledeće četiri sedmice energija oko Vaših ličnih odnosa biće optimistična, iskrena i puna avanturizma. Sve ovo obećava tonu zabave, ali trebate biti oprezni jer Venera ulazi u Škorpiju, čineći ovo vrijeme malo intenzivnijim.

KARIJERA: Vaša kreativnost i mašta su jako izraženi. Ovo je sjajno vrijeme za timske projekte u kojima se cijene originalne ideje. Moguće je da ćete se osjećati malodušno. Napravite listu svojih vještina i onoga što mislite da je Vaš potencijal, osim svega onoga što ste već postigli.

Potrudite se da završite ono što započnete jer biste mogli biti ometeni od strane nekoga sa posla. Sastanci će bolje proći ukoliko budu strukturisani, sa vremenskim ograničenjima. Pratite svoje snove.

ZDRAVLJE: Aspekti ove energije Vas ohrabruju da se sprijateljite sa ljudima koji dijele iste interese kao i Vi. Jedna stvar koja Vas možda muči je trošak održavanja kondicije i zdravlja. Možda trošite više novca na organsku hranu, članstvo u teretani, opremu za vježbanje ili drugu opremu za fitnes. Vrijeme je da se fokusirate na svoje zdravstvene prioritete.

RAK
Vaš odnos sa partnerom će dobiti dodatni podsticaj u ponedjeljak kada Venera u Vagi postavi Jupitera u Jarcu na kvadrat, čineći ovo prikladnim vremenom za druženje sa voljenim osobama i jačanje svih veza koje imate. Ovaj položaj planeta traje samo jednu noć, zato to dobro iskoristite!

Zatim, preuzmite kontrolu nad svojom sudbinom dok se Merkur u Škorpiji u utorak suprotstavlja Uranu u Biku. Energija će biti divlja, brza i pomalo nepredvidljiva. Međutim, sposobni ste ploviti nemirnim vodama i usmjeriti svoj brod na obalu. Ipak ste Vi vodeni znak. Shvatili ste poentu!

Nakon naporne sedmice, vikend postaje uzavreo kada Venera u subotu uđe u Škorpiju. Venera u Vašem sektoru zadovoljstva učiniće naredne četiri sedmice prilično ugodnim i strastvenim. Ovo je sjajno vrijeme za započeti ljubavnu vezu, pronaći nove oblike samoizražavanja kroz umjetnost i fokusirati se na ljepotu života.

KARIJERA: Ovo je idealno vrijeme za trening i putovanja vezana za posao. Potražite inovativna rješenja za dugotrajne probleme. Obucite se lijepo kako biste impresionirali ljude sa kojima radite. Energija je sada jako povoljna za posao.

U partnerstvu ili na području zajedničkih resursa, astralni aspekti mogu donijeti neko neslaganje oko upravljanja zajedničkim resursima. Ovo je vrijeme povoljno za umrežavanje radi poboljšanja ličnih ili korporativnih interesa. Neko na poslu može snažno uticati na Vaše odluke.

ZDRAVLJE: Spremni ste za vježbanje. Najvažnije je da uživate u redovnom vježbanju, bez obzira u kom obliku. Ako se osjećate bolje vježbajući uz plesni video kod kuće, onda nema dileme da to trebate raditi. Ako više volite golf ili sport koji zahtijeva malo snage i strategije, krenite ka tome. Sve što najviše volite donijeće najbolje rezultate, jer ćete se toga pridržavati.

LAV
Ponedeljak Vam mami veliki osmijeh na licu kada Venera u Vagi postavi na kvadrat Jupitera u Jarcu, pružajući Vam malo sreće što se tiče romantike i novca. Bez obzira na to dobijate li godišnji bonus malo ranije ili imate romantični sastanak karjem sedmice, stvari Vam baš idu od ruke.

Držite se tih dobrih vibracija što duže možete jer bi se sve to moglo preokrenuti kada Venera u Vagi postavi na kvadrat Saturn u Jarcu. Vaše lijepo raspoloženje iznenada prekrivaju tamni oblaci. Očekujte neka razočaranja ili gubitke.

Međutim, ne dopustite da Vas ovo predugo drži jer Sunce ulazi u vatrenog Strijelca u subotu. Sunce ulazi u Vaš sektor zadovoljstva, što čini sledeće četiri nedelje jako povljnim za Vas. Slobodni ste istraživati svoju kreativnost, zadovoljstvo i samoizražavanje sa ekstravagancijom, radošću i znatiželjom. Zabavite se!

KARIJERA: Ovo razdoblje počinje sa praskom! Vaša želja za priznanjem će vjerovatno biti prilično jaka. Možete loše reagovati ako se ne budete osjećali cijenjenim na poslu. Pokušajte ostati optimistični.

Potrudite se da se prema drugima ponašate onako kako Vi želite da se prema Vama odnose. Trebaće Vam pomoć oko detalja na poslu. Pažljivo pratite finansijska pitanja vezana za posao. Umrežavanje sa ljudima može dovesti do uticajnih kontakata koji pomažu u napredovanju Vaše karijere.

ZDRAVLJE: Bez obzira na Vaše trenutno zdravstveno stanje, možete napraviti promjene i preći na sledeći nivo Vašeg zdravstvenog režima. Aspekti trenutne energije se mogu poklapati sa sumnjama u Vašu sposobnost da postignete svoje ciljeve.

To je nešto protiv čega se morate boriti. Ne dopustite da Vas negativno razmišljanje spriječi da se osjećate snažno. Ako želite btii u form, to je moguće. Ne odustajte od svog cilja!

DJEVICA
Ne volite da tražite pomoć. U stvari, Vi ste onaj tip osobe koji voli da radi sam i u tišini. Međutim, kada se Merkur u Škorpiji suprotstavi Uranu u Biku u utorak, biće u redu da zatražite pomoć od ljudi u Vašem životu. Žele Vam pomoći, a to je puno bolje nego da imate panične napade jer ne možete stići sve na vrijeme.

Venera u Vagi u četvrtak kvadrira Saturna u Jarcu, prisiljavajući Vas da otkažete planove kojima ste se zaista radovali. Ovo je loša stvar, ali pobrinite se da drugu osobu odmah obavijestite ili će njena osjećanja biti povrijeđena.

Posao i dalje vlada Vašim životom i srcem kada Venera uđe u Škorpiju u subotu. Venera je sada u Vašem sektoru komunikacije, ulažući Vašu strast u pisanje, govor i predstavljanje novih ideja. Međutim, Vaš napor da se izrazite može postati opsesija.

KARIJERA: Ovo može biti posebno produktivno i zadovoljavajuće vrijeme. Šta možete učiniti da prepoznate doprinos kolega? Ovaj period je idealan za sastanke u timu ili pažljiv pregled onoga što ste već započeli.

Sreća je što istraživanjem možete pronaći posao ili poboljšati Vašu trenutnu situaciju na poslu. Možete lako preuzeti vodeću ulogu u bilo kojem području koje zahtijeva izvrsnu korisničku uslugu ili poboljšanje logistike pružanja usluga.

ZDRAVLJE: Tijelo iz snova možete stvoriti vodeći se pozitivnom unutrašnjom vizijom. Približavate se vremenu kada Vaša mašta može donijeti mnogo koristi Vašem zdravlju i opštoj dobrobiti. Vizualizacijom Vašeg novog tijela i redovnim vježbanjem, kao i poistovjećivanjem sa tom verzijom sebe, primijećujete da se Vaše tijelo počinje mijenjati u skladu sa tim. Potrebna je predanost.

VAGA
Ljubaznost Vas može odvesti daleko kada Venera u Vašem znaku u ponedjeljak kvadratira Jupitera u Jarcu. Ako se potrudite pomoći drugima, zauzvrat ćete dobiti malo sreće. Osim toga, ipak je sezona darivanja. Hajde, pomozite nekome!

Trebaće Vam sva dobra karma u četvrtak kada Venera postavi kvadrat Saturnu u Jarcu, stvarajući puno napetosti i loših odnosa. Iako volite neke dobre tračeve, najbolje je držati se svog posla. Ostanite fokusirani na sebe i svoje probleme.

Stvari se poboljšavaju kad Sunce uđe u optimističnog Strijelca u subotu. Sunce će biti u Vašem sektoru komunikacije, donoseći dobru energiju u Vaše odnose sa prijateljima, način na koji razgovarate sa drugima, pa čak i Vaše kratke planove putovanja za naredne četiri sedmice. Nastavite da sijate tako. Biće ovo dobar trenutak.

KARIJERA: Ovo je odlično vrijeme da pogledate svoj život i dobro razmislite šta Vam je najvažnije i koji su Vam prioriteti. Ako radite previše, možda je vrijeme da smanjite sa poslom. Dajte sve od sebe. Ovo je pravo vrijeme da nadoknadite bilo koji neriješeni zadatak.

Očekujte da ćete imati dobre odnose sa drugima iako se možda nećete osjećati posebno energično. Ovo je povoljan period za umrežavanje kako biste poboljšali svoje izglede na poslu ili se prijavili za novi.

ZDRAVLJE: Poduzmite mjere predostrožnosti tako što ćete paziti šta jedete i pijete i redovno uzimati vitamine. Možda ćete se osjećati umornije nego inače, ali to je samo privremeno. Odvojite vrijeme za odmor kad Vam je to potrebno.

ŠKORPIJA
Ključ Vašeg uspjeha ove sedmice biće Vaša sposobnost (ili nesposobnost) da ostanete fleksibilni, posebno u ponedeljak kada Venera u Vagi postavi Jupitera u Jarcu na kvadrat. Ovaj aspekt donosi malo sreće, ali samo na određeno vrijeme, pa ćete morati smisliti kako to održati do kraja sedmice.

Potreba za fleksibilnošću raste samo kada se Merkur u Vašem znaku u utorak suprotstavi Uranu u Biku. Nesuglasice na poslu moraju se brzo riješiti prije nego što se pretvore u veći sukob i unište vibracije cijelog osoblja. Kompromis nije Vaša jača strana, ali ovdje ćete morati malo improvizovati što se toga tiče.

Srećom, romantika je na putu kada Venera uđe u Vaš znak u subotu, dajući Vam nalet romantične energije zbog koje ste jednostavno neodoljivi. Iskoristite ovu zavodljivu energiju u svoju korist tokom narednih nekoliko sedmica.

KARIJERA: Zbog ovakvog položaja planeta ćete se osjećati žestoko. Očekujte puno aktivnosti. Ovo su moćni dani za dugoročno planiranje, pregled finansija povezanih sa poslovanjem ili bolju organizaciju Vaših resursa. Obavještavajte sve o svim promjenama rasporeda.

Ovo je posebno povoljno vrijeme ako tražite novi ili bolji posao. Uspostavite kontakte sa ljudima i ne pokušavajte sve raditi sami. Saradnja otvara nova vrata mogućnosti.

ZDRAVLJE: Vrijeme je da se zamislite i iskoristite snagu mašte kako biste sebe vidjeli u izvrsnom izdanju. Vaše zdravlje poboljšaće se samo ako obratite pažnju na održavanje ravnoteže u sebi. Neka Vas ne sputavaju Vaša uvjerenja o tome šta je moguće u vezi sa Vašim zdravljem. Ciljajte ka najboljem!

STRIJELAC
Život je lijep! Dok u ponedjeljak Venera u Vagi na kvadrat postavlja Jupitera u Jarcu, mogli biste biti ekstra sentimentalni i osjećati se dobro u životu. Sa Vaše tačke gledišta svijet sada izgleda bolje. Uživajte u tom osjećaju!

Držite se tog osjećaja što duže možete jer se Merkur u Škorpiji u utorak suprotstavlja Uranu u Biku, pokazujući Vam priliku da vidite da život nije samo med i mlijeko. Kad primijetite nedostatke i nesavršenosti u Vašem svijetu, imajte na umu da je život generalno dobar!

Srećom, Vaš optimizam se vraća kada Sunce uđe u Vaš znak u subotu. Sledeće četiri sedmice zračićete pozitivnom energijom i dobrim vibracijama. Ovo je vrijeme da pratite svoje srce kojim god putem da krenete. U ovom periodu trebali biste prihvatiti svoju spontanost, svoj humor i svoj osjećaj za avanturu. Dugoročno će Vas odvesti na bolje staze.

KARIJERA: Vaša želja za ličnom slobodom vjerojatno će biti prilično jaka. Zbog toga možete izgledati neodgovorno u očima šefova ili kolega koji vole strukturu. Pokušajte pronaći neku vrstu ravnoteže koja odgovara svima.

Imajte na umu da Vas nepotrebni razgovori mogu učiniti nepotrebno nestrpljivim ili čak ratobornim. Predstavite svoje ideje što je bolje moguće. Vrijeme je povoljno i za putovanja vezana za posao ili uspostavljanje kontakata za pronalaženje novog posla.

ZDRAVLJE: Razmislite o reorganizaciji kuhinje tako da Vam to pomogne da ostanete na planu zdravije ishrane. Ispraznite ormare i bacite svu hranu koja nije dobra za Vas. Pretvorite je u funkcionalan prostor koji odgovara svim raznim potrebama Vaše svakodnevne ishrane, poput sokova od voća i povrća na pari.

JARAC
Januar stiže za par mjeseci, ali to ne znači da ne biste trebali početi donositi odluke sada. U ponedeljak Venera u Vagi na kvadrat postavlja Jupitera u Vaš znak, dajući Vam energiju i priliku da počnete obraćati pažnju na svoje ciljeve unaprijed. Šta želite postići 2021. godine? Bolja koža? Novi posao? Razmislite o tome!

Nemojte se obeshrabriti ako započnete tek sa svojim ciljevima 2021. godine. U četvrtak Venera u kvadrat stavlja Saturn u Vaš znak, što otežava postizanje bilo čega osim ustajanja iz kreveta (pa čak i to može biti izazov). Ne brinite, Jarče, imate dovoljno vremena!

Provedite subotu sa svojim najmilijima dok Venera ulazi u strastvenu Škorpiju. Venera će biti u Vašem sektoru prijateljstva narednih nekoliko sedmica. Ovo je izvrsna prilika da se uključite u društvena dešavanja, produbite prijateljstva ili čak steknete neka nova.

KARIJERA: Energija sada možda nije toliko sjajna, ali vidite i svjesni ste kako izvrsno napredujete kako biste svoj život učinili sigurnijim i podržali ciljeve vezane za posao. Dobro obratite pažnju na male detalje bilo kog pisanog djela ili ugovora.

Ovo su povoljni dani za pregled izvještaja o novčanom toku, obaveza i potraživanja ili obaveza ljudskih resursa. Ako ste željeli istražiti druge mogućnosti, ovo je pravo vrijeme za istraživanje i umrežavanje sa drugim ljudima kako biste poboljšali svoju karijeru.

ZDRAVLJE: Kosmos Vam nudi mnogo fascinantnih opcija za Vaše zdravlje. Možda odlučite eksperimentisati sa alternativnim načinima ozdravljenja i održavanja zdravlja. Istražite duhovno i vibracijsko iscjeljenje, kao i bilo koji drugi modalitet za koji intuitivno smatrate da Vam odgovara. Trebali biste slijediti svoje instinkte o tome što je dobro za Vas.

VODOLIJA
U ponedeljak se potrudite pružiti nekome ruku pomoći. Venera u Vagi tog dana na kvadrat postavlja Jupitera u Jarcu, čineći Vas ekstra velikodušnim sa svojim vremenom i energijom. Ako se Vaš kolega bori sa određenim problemom ili su Vašem prijatelju potrebne Vaše vještine, pomozite mu. Na taj način ćete sebi obezbijediti mnogo dobre karme.

Vjerujte svojim instinktima kada se Merkur u Škorpiji u utorak suprotstavi Uranu u Biku. Ako Vam se nešto u vezi sa situacijom ne dopada, najbolje je da nastavite oprezno. Ako osjetite tjeskobu, to bi moglo značiti da je napetost na pomolu.

Nastavite se fokusirati na svoje emocije kada Sunce uđe u Strijelca, a Venera u Škorpiju u subotu. Stupanje u kontakt sa svojim osjećanjima nije najlakše učiniti, ali ako niste iskreni prema sebi, biće teško biti iskren prema drugima.

KARIJERA: Očekujte da ćete se istaknuti bez obzira na to šta namjeravate uraditi. Vjerojatno ćete biti prilično otvoreni u bilo kom grupnom okruženju. Nećete tolerisati druge koji Vas pokušavaju kontrolisati.

Vaša fizička energija trebala bi biti velika. U najsrećnijem momentu vidjećete da možete raditi što želite sve dok Vas drugi ljudi cijene i poštuju. Ovo je možda previše za tražiti! Ovaj period može Vas dovesti do raskrsnice u vezi sa Vašim poslom ili izgledima za karijeru.

ZDRAVLJE: Pokušajte ostati što fleksibilniji, posebno sada. Ne upadajte u kolotečinu i ne zaboravite se kretati. Vježbanjem cirkuliše krv i održava tijelo čistim od toksina. Ako uspijete sebi stvoriti naviku za vježbanjem, vidjećete da to liječi sve vrste naizgled nepovezanih simptoma.

RIBE
Sedmica započinje snažno sa dodatkom sreće Vašem ljubavnom životu u ponedeljak. Venera u Vagi tog dana postavlja Jupiter u Jarca na kvadrat, čineći ga ekstra romantičnim. Iako će ovaj aspekt trajati kratko vrijeme, to će zaista biti vrlo ugodno vrijeme.

Ljubav je još uvijek u zraku u utorak kada se Merkur u Škorpiji suprotstavlja Uranu u Biku, ali ovaj aspekt donijeće malo intenzivniju i nervozniju energiju. Hoće li Vam odgovoriti na poruku ili ne? Da li im se stvarno dopadate? Neizvjesnost je neizdrživa!

Proširite svoje vidike kada Venera u subotu uđe u moćnu Škorpiju. Sledećih nekoliko sedmica možda ćete biti u transformativnoj potrazi za novim otkrićem. Bez obzira na to učite li nove stvari o Vašem ljubavniku, razvijate lični stil ili mijenjate filozofiju, bez obzira na to, Vaše srce je spremno za avanturu. Slijedite ga guda god Vas to moglo dovesti.

KARIJERA: Moći ćete lako pristupiti ljudima i situacijama na poslu i prihvatiti ono što dolazi bez prevelikog napora. Možete doživjeti napredak u bilo kom području interesa ili kontrole. Ljudi uživaju raditi sa Vama i biti u Vašem okruženju.

Ovaj period zahtijeva pažnju kada je novac u pitanju. U isto vrijeme previše opreza ili stidljivosti djeluje protiv Vas. Ako želite
novi ili bolji posao, ovo su izuzetno pozitivni dani za promjenu.

ZDRAVLJE: Moć svojih snova možete iskoristiti da biste dobili informacije koje Vam mogu pomoći da se određeni simptomi ne ponove ili ne zadrže trajno. Takođe morate ostati prizemljeni, jer je možda previše lako zanemariti svoje tijelo i provesti sve svoje slobodne sate radeći. Malo vježbanja svaki dan će Vam pomoći.

Slični članci

Close