Lifestyle

Savjeti za uklanjanje šminke na kraju dana!

Ako vam se desi da zaboravite ili ste preumorni za detaljno čišćenje lica neka to onda bar bude rijetko.

Ako vam se desi da zaboravite ili ste preumorni za detaljno čišćenje lica neka to onda bar bude veoma rijetko. Ako to niste u stanju (zbog već nekog izgovora) onda bar pored kreveta držite vlažne maramice za uklanjanje šminke i bar svoje lice oslobodite tako od svih dnevnih prljavština koje su ga dotakle.

Ipak neka vam se ne dešavaju ti izgovori za vašu lijenost. Pomislite koliko vremena utrošite da nanesete šminku. A kako malo vremena trebate da je uklonite i dozvolite vašoj koži da diše…

Bez obzira da li je vaš makeup kompletan ili djelomičan ili ste na licu imali samo svoju omiljenu kremicu na kraju vašeg dana (radnog) lice vam je prekriveno slojem vaše kremice, smoga, i drugih onečišćenja iz zraka…

Upravo ta kombinacija vanjskih utjecaja i prirodne masnoće kože služi kao okidač za oksidacijske i upalne procese

Ako vam pređe u naviku da vaše lice ne čistite na površini se gomilaju odumrle stanice, a pore postaju sve začepljenije, dok ten gubi na sjaju, zaštitna funkcija kože slabi i postaje lakši plijen za vanjskog i unutrašnjeg ‘neprijatelja’.

Pored redovnog i detaljnog otklanjanja naslaga na vašem licu potrebno je to raditi kružnim pokretima kojim ujedno i vršite masažu lica i potičete izmjenu hranjivih tvari i kisika. A sve to ima i anti-age efekta.

Dakle, prije spavanja čišćenje lica gelom ili mlijekom i obavezno losionom… Neka to bude vaš mali ritual.

To je vrijeme kada se u organizmu bude mehanizmi za popravke oštećenja nastalih tijekom dana.

Imate li vremena napravite to i ujutro!? Ako imate, lice će vam reći hvala kada se pogledate u ogledalu.

Ali ako žurite (jer ste u krevetu ostali ležati onih 5 minuta) dovoljno je ako licem lagano pređete pamučnim krpicom namočenim losionom i uklonite višak koji je ‘isplivao’ tijekom noći.

Čista koža sporije stari jer je manje sklona mikroupalama, osnovnom uzročniku bora.

 

Slični članci

Close