Lifestyle

POKUŠAVA DA VAS IMPRESIONIRA, DJELUJE SAVRŠENO: PROVJERITE DA LI STE U VEZI SA SOCIOPATOM I MANIPULATOROM

Veoma je važno da znate da prepoznate manipulatora, jer nam njihove prefrigane vještine veoma često vidimo kao prefinjene džentlmenske manire.

Najlakši način da prepoznate osobu koja se pretvara jeste da obratite pažnju na sitnice koje nesvjesno čini kada pokušava da vas impresionira.

 

Veoma je važno da znate da prepoznate manipulatora, jer nam njihove prefrigane vještine veoma često vidimo kao prefinjene džentlmenske manire.

Ove 4 stvari ga odaju:

Opsjednut je pravilima i nije mu važno šta vi mislite o tome

 

Pravi džentlmen će platiti večeru, otvarati vam vrata, pomoći da obučete kaput, ali neće se ljutiti ako vi nešto od toga, ili sve, odbijete. Sa druge strane, manipulator će reagovati agresivno, oštro i optužiti vas kako mu ne dozvoljavate da bude džentlmen.

 

Pretjeruje sa komplimentima

 

Svaka žena voli komplimente, ali čak i lijepe stvari imaju svoje granice. Džentlmenu sa manirima je to poznato i oni ne govore previše, dok će vam manipulator reći toliko lijepih reči da će vam na kraju sve zvučati lažno i otrcano.

 

Zna da vam nabroji sva svoja „dobra djela“

 

Svaka žena se bar jednom u životu šokirala kada joj je muškarac platio piće, a potom je shvatila da mu za to duguje, jer je ponovio milion puta kako je on platio to vaše piće. Pravom džentlmenu je ovako nešto ispod časti, dok manipulator i želi da se osećate dužnom.

 

Ljubazan je samo prema vama

 

Najlakši način da prepoznate lažnog džentlmena jeste da obratite pažnju kako tretira ljude koje trenutno ne pokušava da oduševi. Manipulatori su, kao po pravilu, toliko fokusirani na zacrtani cilj da potpuno zaboravljaju da i prema drugim ljudima treba da se odnose sa poštovanjem i manirima. Ako je prema vama divan, a prema, na primer, konobaru nepristojan ili grub, znajte da i vas takvo ponašanje očekuje, prije ili kasnije.

Slični članci

Close