Lifestyle

Pogledajte najskuplju nekretninu koja se iznajmljuje u New Yorku

Luksuzni penthouse na Manhattanu, koji je milijarder Ken Griffin kupio početkom ove godine za 238 miliona dolara, moga bi preuzeti titulu najskuplje nekretnine koju možete unajmiti u New Yorku.

Za mjesečni najam ovog luksuznog penthousea potrebno je izdvojiti 99.000 dolara (dakle, 1,18 miliona dolara godišnje)

 

 

Zgrada u kojoj je smješten nalazi se u prestižnom njujorškom kvartu Central Park i nudi nevjerovatan pogled na Manhattan. Dom je nekoliko poznatih imena među kojima su Sting i Trudie Styler, kao i milijarderi Daniel Och, Renata de Camargo Nascimentoi Eric Smidt.

 

Luksuzni penthouse koji predstavlja i najskuplju nekretninu u SAD-u prostire se na 344 metra kvadratna. Tri seta dvostrukih vrata od punog stakla propuštaju prirodno svjetlo, a ukoliko želite zamračiti prostorije u kojima boravite, tu su diskretne zavjese koje se stapaju s bojom zidova.

 

 

Prostrana kuhinja sastoji se od mramornih pultova, dva sudopera, dvije pećnice, dvije mašine za pranje suđa, a opremljena je Miele aparatima.

 

 

Tri od četiri spavaće sobe strateški su postavljene na uglovima kako bi se prozorima koji su postavljeni od poda do stropa maksimizirao pogled.

 

 

Oni koji žive u ovoj zgradi imaju pristup bazenu s morskom vodom, sauni i parnim sobama, fitness centru, terenima za skvoš i košarku, golf simulacijskoj sali, joga studiju i privatnim prostorijama za spa tretman.

Slični članci

Close