Lifestyle

Muči vas podbradak? Ovo su trikovi kojim ćete ga učiniti manjim i manje primjetnim

Također, koža na licu, vratu pa tako i na području ispod brade se s godinama opusti pa nam svima u određenoj dobi podbradak ne gine. Bilo kako bilo, s dvostrukim podbratkom niko nije presretan. Srećom postoji nekoliko stvari koje možemo sami učiniti, ne možda da nestane, ali da ga uspješno prikrijemo ili učinimo manje upadljivim.

Naravno, nije loše ni skinuti kilograme, ali su oni zaslužni za veliki podbradak, preporučljivo je i ciljano raditi vježbe za taj dio lica, ali rezultati se neće vidjeti preko noći.

Zato je možda ovih pet brzopoteznih rješenja vrlo korisno…

1. Trik s odjećom

Izbjegavaj odjeću koja pogled fokusira na tvoj vrat: izbjegavaj dolčevite, bluze i haljine s visokim okovratnikom ili mašnama koje se vezuju oko vrata, marame. Svi predmeti s puno materijala u području vrata su loš izbor. Radije izaberi one niske kragne ili V-izreza. Ne voliš V-izrez, predubok ti je? Onda je opcija top sa ženstvenim izrezom lađa kroja.

2. Trik s frizurom

Ne određuje samo odjeća kako ćeš izgledati, jako je važna i kosa. Dobro odabrana frizura može imati efekt gotovo face lifta, ali bez uplitanja hirurga. Na primjer, lijepi kratki bob može dodati ponešto volumena u području oko brade što će učiniti da podbradak izgleda mršavije. Nosiš dugu kosu? Onda je dobar izbor rep – izdužuje lice i vrat pa tako podbradak neće toliko “stršiti” odnosno isticati se i upadati u oči.

3. Trik s nakitom

Voliš nositi dugačke, velike i upadljive naušnice? Bolje ih je izbjegavati želiš li prikriti podbradak. Sitne naušnice su bolje jer odvlače pogled prema uhu, odnosno skreću ga s područja vrata. Velike naušnice privlače ga baš tamo gdje ne želiš da ide, prema podbratku i vratu, posebno ako su tako duga da završavaju baš u visini vilice (i podbratka), piše miss7.hr

4. Trik s makeupom

Makeup ima mnogo složeniju zadaću od toga da učini oči vizuelno većima ili im naglasi boju. S vještom upotrebom šminke možeš učiniti i da podbradak ne upada baš toliko u oči. Imaš li dvostruki podbradak konturiranje je za tebe makeup tehnika proizišla iz raja. Nanoseći različite tonove na lice možeš optički stvoriti sjene i linije koje ne postoje. Pogledaj u video kako to najlakše učiniti,piše Pressmedia

5. Trik sa žvakačom gumom

Posljednji, ali ništa manje važan trik: redovito žvači žvakaču gumu. Na taj način tjeraš mišiće na bradi i na vratu da rade što će ih ojačati, tonirati i cijelo će to područje postati čvršće, a koža na podbratku napetija. Naravno, to je jako dobra vijest za inače opušteni i mlohavi podbradak. Po mogućnosti žvači žvake bez šećera. Ne želimo da se podbradak smanji, ali karijes poludi, zar ne?

Slični članci

Close