Lifestyle

KOJI ZNAK JE NAJALJKAVIJI? Ribe sređuju stan kad im štroka dođe do vrata, Ovan se valja u đubretu!

Astrologija otkriva koliko horoskopski znakovi vode računa o higijeni, odnosno čišćenju i koji znak je najaljkaviji. Neki su revnosni, nekima sređivanje stana pada veoma teško. Koji znak je najaljkaviji?

OVAN
Pripadnici ovog znaka su primeri onih koji idu iz krajnosti u krajnost. Mogu da leže na kauču pored gomile đubreta i neopranih sudova, ali kad im dođe žuta minuta, čistiće kao da im život zavisi od toga. Toliko će detaljno i mahnito da čiste, da će se ukućani zabrinuti, a Ovan će im dobacivati da su do sad živjeli na smetljištu i da samo oni rade po kući. Neće stati ni na sekund dok ne urade šta su naumili.

BIK
Bik ima strateški pristup spremanju. Kod njega sve ide po nekom redu. Napraviće plan poslova po prostorijama i toga će se držati, pa ga čišćenje neće iznervirati niti ometati u svakodnevnim aktivnostima. Praviće pauze kako bi nešto pojeli i odmorili se, pa ih ni generalno čišćenje neće učiniti nervoznim kao pripadnike drugih znakova. Bik je pravi čistunac.

BLIZANCI
Pripadnici ovog znaka “zujaće” od prostorije do prostorije, radeći i po deset poslova odjednom, a za to vrijeme će im često telefonska slušalica biti na ušima. Kako su u pospremanju prilično neorganizovani, teško će im biti da odrede da li su gotovi i uvijek će smatrati da još nešto nisu obavili. Dok čiste, nerviraju ih drugi ukućani koji ne pospremaju za sobom i tako im zadaju dodatan posao, mada to inače ne primjećuju.

RAK
Rakove možemo podijeliti u dvije grupe, na one kojima se nikad ništa ne radi i pospremanje vide kao nužno zlo, ali i one brojnije koji redovno čiste za sobom. Njihova deviza je: “Što se mora,nije teško” i odlične su domaćice ako to žele da budu. Ipak, neće se opterećivati nevažnim detaljima, jer ako se nešto ne vidi, to ne treba ni da se čisti.

Dakle, mrvice idu pod tepih, masni tiganji u rernu, a ukoliko za 5 minuta dolaze gosti, sve stvari lete na gomilu u sobu koja se stavlja pod ključ. Ključ zatim progutaju i u stanju su da zaborave na odložene stvari, sve dok im ne zatrebaju.

LAV
Iako pripadnici ovog znaka ne pate od toga da u njihovom domu sve mora biti uredno i čisto, oni će biti izrazito detaljni ako se prihvate spremanja. Oni ne čiste zbog toga što se to mora ili je red, već isključivo onda kad to njima odgovora ili kad im nered zasmeta.

Vole da drugi prepoznaju i cijene njihov trud, u suprotnom mogu da budu razočarani. Ako muž po povratku sa posla ne pohvali domaćicu – lavicu koja je cijeli dan pospremala, može da se desi da stvari polete po celoj kući.

DJEVICA
Pospremanje, uređivanje i čišćenje glavni su hobi za većinu pripadnika ovog znaka. Zapravo, dovodi se u pitanje da li oni ustvari ikad prestaju da čiste, jer kad su kod kuće, čak i dok se odmaraju, onako usput obavljaju neke kućne poslove. Djevice će pojačati muziku, otvoriti sve prozore i sistematično pospremati sobu po sobu sve dok dom ne postane besprekoran. A onda, kada konačno žele da odmore, nerviraće ih i konstantno će im odvlačiti pažnju neka preskočena mrvica na tepihu. Posao za njih nikada nije gotov.

VAGA
Iako vole skladan izgled doma, Vage nisu nešto lude za čišćenjem. Mnogo im je važnije da su stvari na svom mjestu nego da su podovi, posuđe ili prozori oprani. Ipak, ako imaju dovoljno motivacije, potrudiće se oko pospremanja, ali za to im je najčešće potrebno društvo. Očekivaće od partnera da im se pridruži i ravnomerno učestvuje u čarima čišćenja. Nije isključeno da će površine samo zasuti asepsolom ili nekim drugim blagim dezinfekcionim sredstvom, samo da sebi stvore iluziju čistoće.

ŠKORPIJA
Kao i kod drugih stvari u životu, Škorpija će i čišćenju pristupiti sistematično, kao da se radi o rješavanju vrlo važnih stvari. Ozbiljno doživljavaju zadatke, fokusiraju se na jedan po jedan i nema odmora dok traje radna akcija. Radije će provesti deset sati na nogama pospremajući kako bi nakon toga mogli da uživaju, nego da generalno čišćenje rastežu danima, nedovršeni poslovi ih izluđuju. Ako niste spremni da pomognete, sklanjajte se.

STRIJELAC
Pripadnici ovog znaka ponose se time da su bolji od drugih u svemu čega se prihvate. Tako nije ni iznenađujuće da Strijelci vjeruju kako niko ne može da oriba kadu ili prozore poput njih. Nakon što pospreme, zahtjevaće i od drugih da se potrude, istovremeno im nabijajući na nos kako bi oni to sami uradili bolje. To im niko i ne osporava, ali ponekad mogu da budu prava zanovijetala.

JARAC
Jarčevi sastavljaju listu šta sve treba da urade, od onog što je neophodno do zadataka koji su dodatni ako bude vremena i volje. Čišćenje je za njih radna akcija kojoj se pristupa ozbiljno i organizovano. U spremanje će uključiti sve ukućane. Podijeliće im zadatke, ali će i pregovarati, nudeći zamjenu prostorija i poslova. Na kraju ipak uživaju u zadacima koje obave.

VODOLIJA
Pripadnici ovog znaka imaju vrlo specifičan raspored čišćenja i jedni su od onih kod kojih generalno čišćenje nikad ne traje jedan dan već se rastegne na bar sedam dana. Ustvari, oni vrlo dosljedno prate svoj plan, razrađuju napredne tehnike, kako bi skratili vrijeme, a dok čiste dobiju još 500 ideja kako bi nešto mogli da organizuju, presele ili dekorišu.

RIBE
Ribe su od onih koji će poslove pospremanja i čišćenja odlagati sve do poslednjeg trenutka, kada im štroka dođe do vrata. Zapravo, oni baš ne vide smisao u spremanju kad će sve ionako vrlo brzo opet da se zaprlja. Ipak, prihvatiće se posla ako to drugi očekuju od njih i isprozivaju ih za nered. Čim se prihvate posla, spremanje im više nije mrsko, ali to će već zaboraviti do sljedećeg čišćenja.

Slični članci

Close