Lifestyle

DNEVNI HOROSKOP ZA 16.10.2020.

Dnevni horoskop za 16.10.2020 godina: LJUBAV, KARIJERA, ZDRAVLJE&SAVJET

OVAN

LJUBAV: Čini se da Vas energija dana ohrabruje da budete još tajnovitiji i misterijozniji. Znate da Vaš partner mrzi kad ste u jednom od takvih raspoloženja i ponašate se poput pustinjaka koji je zaključan u pećini. Pa, šta je to što će Vas vratiti u normalu i omogućiti Vam da opet komunicirate normalno? Možda potražnja nekih posebnih usluga!

KARIJERA: Ne možete se gledati oči u oči sa nekim od kolega na radnom mjestu i nažalost, ovakvo raspoloženje će se nastaviti tokom sledećih nekoliko sedmica. Zapamtite da su komunikacija i međusobno razumijevanje dvosmjerne ulice. Učinite svoj dio posla a za ostalo se ne brinite.

ZDRAVLJE&SAVJET: Buđenje usred noći znak je tjeskobe. Neposredna potreba je da se vratite na spavanje. Obično ustajanje iz kreveta ne pomaže. Pokušajte ostati u krevetu sa isključenim svjetlima i u tišini.

Ako ste zabrinuti, čitanje Vam može pomoći. Da biste se pozabavili problemom generalno, tokom dana pokušajte shvatiti šta je osnova Vašeg straha. Anksioznost je zabrinjavajuće pitanje za mnoge ljude, a vježbanje može smanjiti njegov intezitet.

BIK

LJUBAV: Ako Vam se voljena osoba danas ne čini baš raspoloženom, ne očajavajte. Takvo raspoloženje neće potrajati. Treba im vremena da razmisle o nekoliko stvari prije nego što Vam mogu objasniti šta se tačno događa u njihovoj glavi. To što obično bez razmišljanja izbrišete sve što Vam padne na pamet ne znači da i drugi nužno slijede isti obrazac.

KARIJERA: Vaše razmišljanje je intezivno danas. Otkrićete da za ono što Vam je nekada trebalo satima da uradite, sada Vam treba samo nekoliko minuta. Ova mentalna težina pratiće Vas sledećih nekoliko sedmica, pa iskoristite ovo vrijeme u svoju korist. Možete postići mnogo.

ZDRAVLJE&SAVJET: Nisu Vam strane promijene, ali možda će Vam trebati neko obuzdavanje Vaše lične moći kako biste konstruktivno usmjerili svoju sposobnost promjene. Zamislite da ste i otac i majka (zavisno od Vašeg uzrasta to će biti lakše ili teže učiniti) i stvorite sebi granice, preusmjerite svoje postupke i način komunikacije, svoja ograničenja u odnosima poboljšajte.

Navike u ishrani su takođe zadužene za negovanje tijela, kao i vježbanje koje Vam je potrebno da noramlno funkcionišete. Ne zaboravite sebi dati puno pozitivne motivacije!

BLIZANCI

LJUBAV: Energija dana mogla bi ili poboljšati trenutni ljubavni odnos u kom uživate ili podstaknuti povlačenje. Ključ je razgovor, ali ovo možda nije tako lako kako zvuči, jer oboje morate odustati od starih navika i započeti vezu iz srca.

Izrazite sumnju zbog koje mislite da biste mogli biti povrijeđeni, umjesto da se pretvarate da niste, i to će Vam zaista pomoći i značiće dosta za vaš dalji odnos.

KARIJERA: Informacije dolaze do Vas tako brzim tempom da ćete ih teško moći pratiti. Shvatite da danas ne trebate rješavati sve ove probleme. Možete to učiniti kasnije. Ne vršite pritisak da osvojite Rim u jednom danu.

ZDRAVLJE&SAVJET: Možete se osjećati izdano kada osjetite da postoji zabuna među prijateljima. Važno je razviti načine suočavanja sa ovom zbrkom kako biste postigli jasnoću prije nego što se upustite u vrstu drame koju izdaja može izazvati.

Prije nego što se obratite bilo kome, morate i sami biti jasni šta želite. Režim vježbanja sjajan je način da unesete jasnoću u svoj život. Postoji raspored kog se trebate pridržavati i osjećaj postignuća u kom možete uživati nakon svakog treninga.

RAK

LJUBAV: Danas će Vam biti lakše ako budete po strani i povučeni, umjesto da skupite hrabrosti da kažete ono što Vam je stvarno na umu. Možda ćete radije pokušati izbaciti iz uma stvarne probleme koji Vas muče, ali ovo samo stvara tešku atmosferu. Zbog vlastitog emocionalnog zdravlja, bolje je sve to pustiti van.

KARIJERA: Vaš um je znatiželjniji nego ikad. Osjećate stalnu žeđ za više informacija, činjenica i detalja o svakoj temi u knjizi. Sledeće dvije sedmice će se taj trend nastaviti. Utalite ovu žeđ predavanjem ili naprednim treningom vezanim za posao.

ZDRAVLJE&SAVJET: Bez vlastite savjesti koja vas vodi, može biti prilično izazovno svakodnevno vježbati. Priuštite sebi luksuz virtualnog ličnog trenera, a svjesni ste da bi Vam koristile te dodatne smjernice.

Inače, napravite raspored vježbanja sa prijateljem kako ne biste bili sami u ovom vrlo važnom poduhvatu. Vaš režim vježbanja vrijedan je samo ako ga radite redovno. Olakšajte sebi.

LAV

LJUBAV: Možda ćete morati pronaći vremena da sjednete sa partnerom i obavite jedan od onih ugodnih razgovora. Oboje imate šta da kažete jedno drugom o čemu ste već neko vrijeme razmišljali. Iskoristite ovu priliku da otvorite svoja srca i istinski razgovarate o svim problemima koji vas muče. Nećete požaliti.

KARIJERA: Intuitivno znanje o nečemu neće biti dovoljno. Ljudima će trebati činjenice kako bi povjerovali u ono što govorite. Ovaj ritam će se nastaviti naredne dvije sedmice i zato budite sigurni da ćete imati arsenal činjenica u svakom trenutku pri ruci.

ZDRAVLJE&SAVJET: Možda ćete se danas osjećati puni nade i bićete naoružani dobrim namjerama. To je osjećaj u kom uživate, a opet možete imati osjećaj sjenke koji nije baš tako ružičast.

Pitanje je koliko daleko možete ostvariti svoje nade i težnje i koliko ste zapravo sposobni živjeti svoje snove? Morate se prizemljiti kroz fizičke vježbe i pružiti tijelu priliku da izrazi “nadu” i “radost” onako kako to zna: kroz dobro zdravlje.

DJEVICA

LJUBAV: Dan je prepun paranoje. Za sve što se čini tako sigurnim, postoji osjećaj da se još nešto drži u tajnosti. I Vi i Vaš partner morate to riješiti danas prije nego što sve eskalira. Razgovor može pomoći u ublažavanju napetosti i pružiti vam priliku da objasnite šta se zapravo događa, što će mnogo olakšati stvari.

KARIJERA: Putovanje na kratke relacije snažno je povezano s Vašim poslom u sledećih nekoliko sedmica. Možda su Vas poslali da završite poseban projekat ili istražite nešto konkretno. U svakom slučaju, uživajte u ovoj promjeni u rutini. Nadahnuće Vas da nastavite sa dobrim radom.

ZDRAVLJE&SAVJET: Kada Vas dodirne vrsta mistične energije koju oslobađa današnje poravnanje planeta, Vaša duhovna strana se budi. Ovo je divno vrijeme da se osjećate angažovano sa svojom osjetljivom stranom.

Nastavite uživati u energiji sa kojom se obično povezujete i pokušajte primijetiti inspiraciju koja dolazi od bavljenja izazovnim fizičkim vježbama. Dobra dugoročna trka može probuditi Vaše emocije na pozitivan način. Takođe, ovo može biti povoljno vrijeme i za ljubav.

VAGA

LJUBAV: Danas bi se mogl pojaviti određena kontroverza u odnosu sa partnerom, ali mogućnosti istinske komunikacije su takođe poboljšane. Vama i Vašoj voljenoj osobi danas će biti teško da se oko bilo čega složite.

To može značiti da oboje morate promijeniti stavove prije nego što budete mogli normalno razgovarati. Ali ako možete pokušati , zaista ćete primijetiti neke izvanredne razlike i to prilično brzo.

KARIJERA: U početku ćete uživati u nizu informacija koje Vam dolaze u naredne dvije sedmice, ali na kraju ćete usporiti i postati zbunjeni zbog toga. Ključno je u ovom periodu raditi stvari korak po korak. Pokušajte da Vas ne savlada stres.

ZDRAVLJE&SAVJET: Pridržavanje Vašim planovima za budućnost ponekad je teško za Vaše prijatelje, a može biti i za Vaše tijelo! Morate uložiti toliko energije sadašnjosti koliko i budućnosti.

Pomoći će Vama i Vašim vezama i sveopštoj komunikaciji sa ljdima oko Vas! Što se tiče Vašeg zdravlja, posebno je važno neprestano vježbati i piti puno vode. Preskakanje ovih praksi sada može negativno uticati na Vašu budućnost. Budite pažljivo prilagođeni svom zdravstvenom režimu!

ŠKORPIJA

LJUBAV: Možda će Vam biti posebno teško nagovoriti voljenu osobu da vidi stvari iz Vašeg ugla. Možete razgovarati dok ne izgubite snagu i volju, ali ako insistiraju na tvrdoglavom držanju određenih principa, onda niko od Vas neće stići nigdje. Možda ćete trebati sagledati stvari iz druge perspektive da bi se riješila ova dilema, ali odgovor je iznenađujuće blizu!

KARIJERA: Komunikacija sa drugima sa kojima radite biće posebno snažna u naredne dvije sedmice. Rezultat je veliki napredak. U mogućnosti ste napraviti velike korake u godišnjim ciljevima sve dok pametno i efikasno koristite ovo produktivno vrijeme.

ZDRAVLJE&SAVJET: Iako ste možda poznati kao veliki iscjelitelj, morate naučiti kako izliječiti i sebe! Vaša osjetljiva duša može se osjećati kao da se povlači iz svih pozitivnih područja oko Vas, ali ostanite prilagođeni svojoj potrebi za druženjem.

Pratite svoju rutinu vježbanja i pokušajte pronaći partnera za vježbanje, kako biste malo olakšali sebi. Možda postoji neko sa kim radite ili živite, a koga bi nadahnuo poziv da Vam se pridruži u šetnji ili trčanju u parku. Na ovaj način pomažete nekome drugome dok pomažete sebi!

STRIJELAC

LJUBAV: Danas trebate biti posebno oprezni kako se izražavate. Postoji opasnost da, pokušavajući impresionirati nekoga sa kim se nalazite danas, neke informacije možete držati u tajnosti dok razgovarate o bitnim stvarima koje su malo ili nimalo relevantne. Bilo bi bolje da govorite istinu u samo ono što mislite.

KARIJERA: Postoji mala ideja ili problem koji Vam se mota po glavi i kog se jednostavno ne možete otarasiti. Što se više fokusiratena to, to Vas više izluđuje. Pokušajte to držati u perspektivi i po strani. Ovo je obrazac koji će se ponavljati u naredne dvije sedmice.

ZDRAVLJE&SAVJET: Današnji aspekti stvaraju korisnu energiju. Iskoristite ovu energiju kako biste dobili ono što Vam treba i svidjeće Vam se! To može biti fizičko, emocionalno ili sasvim moguće seksualne prirode, a zadovoljstvo ćete postići znanjem da ste Vi jedini koji sebi pruža najbolje od najboljeg!

Ovaj aspekt se odnosi na zadovoljstvo i saznanje da imate kontrolu. Priznavanjem energije učiniće da ona raste u Vama, stoga toplo preporučujemo da izađete vani i sa guštom vježbate: trčanje, hodanje, planinarenje, biciklizam itd.

JARAC

LJUBAV: Tvrdeći da najbolje znate i da imate sve odgovore, možda ćete sebi činiti nažao što se tiče veze. Vaš partner možda ima daleko bolje rješenje problema od Vas, ali ponos Vas sprečava da iskoristite njihovu superiornu mudrost. Ako možete izdržati da slušate, možda ćete čuti nešto što je od stvarne vrijednosti.

KARIJERA: Neka vrsta mentalnih borbi vjerovatno će biti zajednička tema sledećih nekoliko sedmica. Drugi ljudi se ne slažu sa Vama i ne boje se reći Vama i ostatku svijeta da je situacija tkava. Naći ćete se u odbrambenom položaju.

ZDRAVLJE&SAVJET: Mnogi od nas shvataju dijetu kao “ako još uvijek mogu stati u farmerke, dobro sam” – što nije dijeta za optimalno zdravlje. Možda ćete htjeti malo šire sagledati šta danas možete učiniti za svoje zdravlje.

Puno ste sposobniji od jednostavnog oblačenja pantalona kada je Vaše zdravlje u pitanju! Neka Vam zdravlje cvijeta tako što ćete piti dosta vode, jee je to nešto što možete učiniti u bilo koje doba dana!

VODOLIJA

LJUBAV: Danas biste se mogli naći u delikatnoj situaciji. Mogli biste biti prisiljeni priznati nešto što ste pokušavali zadržati u tajnosti, čak i od sebe. Događaj može potaknuti sukob, što znači da morate početi priznavanjem istine svima onima koji bi možda trebali znati. Odmah ćete se početi osjećati mnogo bolje.

KARIJERA: Zbog neizvjesnosti u vezi sa određenom situacijom osjećate se neadekvatno ili beskorisno. Ne budite toliko strogi prema sebi. Činjenica je da nemate baš sve informacije potrebne za nastavak projekta. Ove informacije stići će u naredne dvije sedmice.

ZDRAVLJE&SAVJET: Neprocjenjiv je osjećaj kada se ujutro probudite sa dobrim raspoloženjem. Da bi se ovo češće dešavalo, budite posebno pažljivi prije spavanja. Zubnim koncem i operite zube, pripazite da tokom večere imate dovoljno vode kako biste pravilno svarili obrok tokom noći.

Pokušajte napraviti jednostavno istezanje prije spavanja kako bi Vaše tijelo bilo opuštenije dok odmara. Vodite računa da i ujutro pijete vodu, kako biste nastavili zdrav probavni proces.

RIBE

LJUBAV: Možda ćete se danas osjećati nelagodno, iako niste sasvim sigurni zbog čega se osjećate tako. Svakako ćete osjetiti potrebu da istražite neku situaciju koja Vas muči. Što Vaša voljena osoba više ispovijeda svoju nevinost, to Vi više niste sigurni. Istina je da vjerojatno ne trebate brinuti, ali trebate razgovarati da biste postigli to razumijevanje.

KARIJERA:Posao Vam neće biti toliko naporan narednih par sedmica. Ključno je da se ne opuštate previše. Lako Vam je biti lijen jer će Vam trebati manje napora da postignete iste rezultate. Umjesto toga, trebali biste nastojati učiniti više.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ako ste obraćali pažnju na svoje snove, možda ste kasno primijetili ponavljajuću temu. To je pokazatelj da postoji neka osnovna poruka koju Vaša psiha želi da razumijete i vjerovatno učinite nešto povodom toga!

Vježba je jedan od načina da u potpunosti integrišete svoj život iz snova sa svojim budnim životom, jer su vježbanje i odmor suprotni krajevi fizičkog spektra. Bez obzira na šta ukazuju Vaši snovi, pokušajte svjesno razmišljati o tome dok vježbate.

Slični članci

Close