Lifestyle

DNEVNI HOROSKOP ZA 07. SEPTEMBAR 2020

Dnevni horoskop za 07. septembar 2020 godine: LJUBAV, KARIJERA, ZDRAVLJE&SAVJET

OVAN

LJUBAV: Planetarno sazviježđe dana možda je upravo ono što Vam treba, pogotovo ako spremate nekome osvetu. Možda danas nećete razgovarati sa najbližom osobom. Bez obzira na status komunikacije, odnosno odsutnost, riječi možda ne pomažu u svim vrstama problema. Za pravi način možda će Vam pomoći da probijete led i započnete razgovor sa voljenom osobom.

KARIJERA: Sedmica Vam je fantastično započela. Energija teče iz svih pravaca. Sinhronizovani događaji se ne događaju “slučajno”. Oni su znakovi da je nešto suđeno. Slučajnost ne postoji.

ZDRAVLJE&SAVJET: Prepuštanje svojim instinktima za Vas je prirodan potez. Međutim, postoji tendencija brkanja instinkta sa umom. Poravnanje planeta izaziva Vas da pronađete ono što je zaista najbolje za Vaše instinktivne nagone i može Vam pružiti smjer da se prilagodite. Neki dijetni savjet: pokušajte ove sedmice koristiti žitarice i mahunarke za izvore energije i proteina.

BIK

LJUBAV: Možda se danas nađete u teškoj situaciji u vezi sa voljenom osobom. To bi moglo stvarati problem kod kuće jer se između Vas stvorila udaljenost. Bilo bi dobro odvojiti malo vremena da se ovo pitanje riješi , a onda će se stvari početi odvijati u pravom smijeru.

KARIJERA: Sedmica Vam polako započinje i vjerojatno ćete biti opterećeni emocionalnim problemima koji su preostali od vikenda. Potrudite se da se fokusirate na sadašnjost, umjesto da Vas opterećuje prošlost ili mašta o budućnosti.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ne bježite od reflektora i gotovo ste uvijek tu da preuzmete krivicu ako nešto pođe po zlu. Ne treba Vam ništa posebno danas već uživate u slobodi, čak i u centru pažnje!

Ako Vaš uobičajni program vježbanja podrazumijevapredvidljivu rutinu, pokušajte uključiti nešto drugačije poput trčanja u prirodi ili preuzimanja fitnes aplikacije. Koristite svoj glas: glasno pjevanje u automobilu ili pod tušem dobro je za rješavanje frustracija. Vaše ponašanje ne bi trebalo uticati na Vašu energiju!

BLIZANCI

LJUBAV: Svoj hladan stav možete mijenjati po volji. Ali niko Vas ne može nasmijati ako Vam se ta osoba ne sviđa. Danas biste se mogli osjećati pomalo opterećeni okolnostima i osjetiti ograničenja koja Vam zaista nisu potrebna. Možda će Vam pomoći da pobjegnete na nekoliko sati sami i dopustite svojim istinskim osjećanjima da isplivaju na površinu.

KARIJERA: Privući će Vas posao vezan za hranu. Ako već ne radite u ovoj industriji, možete potražiti načine na koje se možete uključiti ili čak uložiti novac u preduzeća kao što su restorani, tržnice, kompanije za brzu hranu ili prehrambene prodavnice.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ako već ne vodite dnevnik snova, vrijeme je da započnete. Ono što vidimo u snovima često je jasna poruka iz podsvijesti o novim putevima kojima moramo ići. Nerijetko možete vidjeti hranu i oblike vježbanja (i druge zdravstvene prakse) u snovima.

Obraćanje pažnje na ove nesvjesne poruke dio je brige o sebi. Vremenom i posvećenom pažnjom postajemo vještiji u prepoznavanju znakova. Zašto biti odsječen od tako valjanog izvora samospoznaje?

RAK

LJUBAV: Danas se mnoga pitanja mogu pojaviti niotkuda. Što se tiče glave, možda ste zaista zabrinuti, pa čak i uplašeni da će se dogoditi određeni događaji. Šutnja kad trebate govoriti neće Vam pomoći. Savladajte svoje strahove, a sve ostalo će doći samo po sebi. Uskoro će Vam biti drago što ste govorili istinu.

KARIJERA: Teško Vam je smisliti čvrst plan kad se okruženje oko vas neprestano mijenja. Mnogo Vam informacija dolazi danas, ali neke su u suprotnosti sa onim što drugi ljudi govore. Ne donosite zaključke prebrzo.

ZDRAVLJE&SAVJET: Vaša sposobnost podsticanja novih stvari je dobro poznata. Sa današnjom energijom, posebno ste podešeni na nov i poboljšan način rada. Osjećaćete se nadahnuto za regeneraciju starog i pronalazak novog načina za usmjeravanje energije.

Da biste poboljšali ovaj proces, obratite posebnu pažnju na Vašu ishranu. Preporučuje se svježe voće i povrće i nizak unos kofeina, kao i zamjena ribe za crveno meso.

LAV

LJUBAV: Ovo nije sjajan dan za održavanje bilo kakvih okupljanja, jer zaista niste raspoloženi za druženje. Ako žudite za posebnim odnosom sa posebnom osobom, onda ne pokušavajte razveseliti nekoga na silu, pogotovo ako ste mu dragi. Pričekajte dok ne vidite da se njihovo raspoloženje promijenilo. Tada će se stvari zaista razvedriti.

KARIJERA: Ako imate vodu u blizini, biće Vam umirujuće i opuštajuće, što će Vam olakšati posao. Bićete smireniji, koncentrisaniji i efikasniji u poslu. Voda jako dobro djeluje na ljude i daje dobru energiju.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ovaj period se odnosi na transformaciju, nešto na šta ćete biti posebno dobro prilagođeni, koristeći položaj planeta kao sigurnosnu mrežu kako biste napravili emocionalne promjene koje su Vam potrebne u Vašem životu.

Pokušajte da odvojite kukolj od žita i koncentrišite se na odnose koji Vam daju najbolju energiju. Isto tako, odaberite jesti ono što Vam daje snagu, a ne ono što Vam oduzima snagu. Dovoljno se odmarajte i živite život punim plućima.

DJEVICA

LJUBAV: Trenutno, iako stvari rješavate u jednom području s najbližima, na drugom nivou i dalje postoji osjećaj udaljenosti između Vas i partnera. Još uvijek postoji jedno mjesto na kojem ste se povukli i zadržavate problem. Sve dok ne date sebi dozvolu da se oslobodite tog straha, veza može ostati na čekanju.

KARIJERA: Bez obzira na vaš pol, oslanjajte se na žensku intuiciju. Ako ste žena, slušajte svoj unutrašnji glas. Usmjeriće Vas na pravi put. Ako ste muškarac, pažljivo slušajte šta žene oko Vas govore. Na dobrom su putu.

ZDRAVLJE&SAVJET: Još jednom, možete zauzeti pravac planetarnog poravnanja. Ako pažljivo pogledate kako se nosite s ljudima, porodicom, prijateljima, saradnicima ili potencijalnim partnerima svih vrsta, ustanovićete da glumite i reagujete sa puno intuicije.

Drugim riječima, povjerenje u svoje instinkte presudno je za poduzimanje ispravnih koraka. Da biste pomogli ojačati svoje unutrašnje uho, držite se redovnog rasporeda vježbanja i meditirajte o svojim zdravstvenim ciljevima dok vježbate. To će Vam pomoći povezati Vaše namjere sa Vašim sposobnostima.

VAGA

LJUBAV: Pitate li se zašto se Vaš ljubavni život zapustio? To bi mogao biti određen stav od kog Vaša veza zavisi, kao da se strmoglavila sa litice. Nešto iz prošlosti može Vas proganjati, zaustavljajući Vašu sadašnjost da se razvija. Možda će Vam trebati malo vremena da razmislite da biste dobili pravu perspektivu ali itekako će se isplatiti.

KARIJERA: Ne ponavljajte iste greške dva puta. Zavirite duboko u svoja sjećanja i prisjetite se kada ste ranije vodili slične bitke. Sada ste mnogo mudriji. U skladu sa tim prilagodite kurs kako biste izbjegli zamku u koju ste ranije upadali.

ZDRAVLJE&SAVJET: Nije lako prekinuti tradiciju, ali donekle ste poznati po tome što pratite prečice. Ponekad je put koji je kraći, međutim ispostavi kao bolji! Dajte sebi šansu za odmor danas i slijedite vrlo jednostavan plan.

Jedite samo najsvježiju hranu koja Vam je na raspolaganju, vježbajte, ali i vodite posebnu brigu o zglobovima (joga ili plivanje praćeno saunom) i rano lezite. Vaš sledeći “prekid norme” biće osnažen ovim predahom.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Dnevno planetarno sazviježđe donosi Vam zabrinute misli. Možda nećete moći precizno odrediti o čemu se radi, ali imaćete dobru ideju. Vaša trenutna veza dosegla je do tačke u kojoj bi se mogla promijeniti u nešto snažnije i posvećenije. To je problem, jer sumnjate. Ispitajte ovo prije donošenja bilo kakvih odluka.

KARIJERA: Ne trošite toliko vremena spremajući se jutros da biste zakasnili na posao. Blago razbarušeni izgled bolji je od nikakvog. Progutajte svoj ponos. Osim toga, već izgledate bolje od većine ostalih.

ZDRAVLJE&SAVJET: Uz današnju astralnu energiju u igri, možda ćete se osjećati potaknuto uzrokom. Samo neka Vas to ne izludi! Nagon za popravljanjem stvari, pa čak i ljudi, može vas odvesti putem frustracije.

Odvojite vrijeme i napravite neku vrstu vježbe koja stvara meditativno stanje. Ponavljajuće vježbe kao što su joga ili niz krugova na stazi mogu Vam pružiti potrebnu satisfakciju. I vi ćete se osjećati mirnije sami sa sobom.

STRIJELAC

LJUBAV: Možda je danas lakše šutjeti nego praviti budalu od sebe i reći nešto što ne samo da zvuči previše dobro da bi bilo istinito, već je i vrlo malo vjerovatno. Međutim, Vaš ljubavnik, bojeći se cijelog problema, mora Vas čuti kako pričate o temi koja Vam je draga srcu. Možda se možete dogovoriti i započeti razgovor. Ovo će stvoriti napredak.

KARIJERA: Sreća će Vas pratiti tokom dana. Ako Vam neko pruži ruku pomoći, ne budite sumnjičavi. Budite pouzdani. Ovo je dio sreće koju zaslužujete. Zaslužili ste ovu ruku pomoći zahvaljujući svim rukama koje ste pružili drugima.

ZDRAVLJE&SAVJET: Kada su planete u harmoniji, možete očekivati da se psihički osjećate u skladu s onim što Vam je najvažnije. Možete osjetiti koliko Vam je važno vježbati prije nego što napravite bilo šta drugo.

Kada, na primjer, izbacite višak energije u teretani ili na izazovnu joga seansu, veća je vjerovatnoća da ćete reći ono što mislite i ono što kažete kad ste sa prijateljima. Obratite pažnju na svoju unutrašnju mudrost.

JARAC

LJUBAV: Danas biste mogli imati osjećaj da ste izgubili na nekom nivou. Možda ovo nije nešto što Vam je neko drugi učinio, koliko ono što ste Vi učinili sebi. Možda postoji problem koji se nedavno pojavio oko kojeg niste bili vjerni svojim uvjerenjima. Možda ste se prodali na nekom nivou. Uzmite vremena da razmislite o ovome.

KARIJERA: Lagano ulazite u sedmicu. Sada nije vrijeme za iznenadne poteze ili velike odluke. Možda ste i dalje u prilično mlitavom i lijenom raspoloženju zahvaljujući vikendu. Tempirajte se umjesto da slomite leđa čim započnete.

ZDRAVLJE&SAVJET: Danas se možete osjećati u skladu sa svojim najvažnijim emocijama. Možete pokušati usmjeriti svoju energiju na stvaranje naklonosti, umjesto da je jednostavno oslobodite. U životu Vam treba puno ljubavi da biste se osjećali najbolje.

Kad riječi izgube težinu, pokušajte sebi pružiti priliku da izrazite svoje potrebe tako što ćete utiecati na druge u pozitivnom svjetlu. Imate posebnu vezu s ekonomijom. Davanje vremena ili novca potrebama pomaže Vam da se osjećate ugodno povezani sa svijetom.

VODOLIJA

LJUBAV: Možete se brinuti zbog problema, slično kao što pas brine za kost. Danas ste skloni želučanim problemima i ako ne možete pronaći način da se opustite i ostavite ovo pitanje po strani možete biti u problemu. Idete pogrešnim putem i na neko vrijeme morate to zaboraviti. Dopustite da se odgovor otkrije u pravo vrijeme.

KARIJERA: Budite nježni prema svojim saradnicima, a posebno prema sebi. Danas ćete biti skloni previše kritikovati vlastiti rad, nešto što je vrlo loše po Vas. Dajte sebi oduška i shvatite da je u redu pogriješiti.

ZDRAVLJE&SAVJET: Vi ste izvrstan prijatelj, iako lako možete postati prekomjerni! Sposobnost da vidite i shvatite motivaciju drugih može na kraju dovesti do toga da vas zbuni oko toga gdje lično stojite.

Posvetite sebi danas nepodijeljenu pažnju i utišajte svoj unutarnji glas. Joga je izvrstan način za to, a istovremeno jača pluća i nervni sistem dubokim disanjem. Zašto malo svoje energije ne posvetite sebi? Cijenićete pojačanu koncentraciju koja je nuspojava joge.

RIBA

LJUBAV: Atmosferi će danas možda trebati malo razvedrenja. Morate se poprilično nasmiješiti i voditi veseo razgovor prije nego što Vam drugi počnu odgovarati. Ovo bi moglo biti vrlo dosadno, posebno kada se radi o voljenima. Ali ako ih uspijete nagovoriti da razgovaraju samo malo o tome zašto se čine tako udaljenima, ovo će možda raščistiti zrak.

KARIJERA: Vaša jaka volja obično je vrlo korisna u prikupljanju činjenica i ulasku u srž svake situacije. Međutim, danas trebate pristupiti opuštenije. Budite ljubazni i pažljivi umjesto invazivnih napada prema ljudima kako biste dobili informacije.

ZDRAVLJE&SAVJET: Današnja astralna energija daje Vam priliku da vidite svoje najdublje ideale i vrijednosti. Ova vrsta uvida je posebno dragocjena za nekoga ko je previše spreman pomoći drugima da ostvare svoje snove.

Sigurno će Vam koristiti neko mirno vrijeme istražujući ono što Vam je zaista važno. Ne ustručavajte se pregledati svoju omiljenu online knjižaru i vidjeti što Vam upada u oči. Isto tako, ako je moguće, prošetajte prolazima svoje omiljene prodavnice zdrave hrane i pogledajte čemu prirodno težite, a zatim je večeras koristite u obroku.

Slični članci

Close