Lifestyle

6 znakova da je vaš partner emotivno nedostupan

Na početku – osjećaj je kao da ste dobili na lutriji. Ne samo da je on nevjerovatno duhovit i privlačan, već je i pravi šarmer. Od spotanog poziva na kafu do romantične večeri u kući, zna tačno šta treba da uradi ili izgovori da bi Vas zadovoljio. Odjednom se sve to promjeni.

Prvo je sve bilo super, a sada ne možete a da ne primjetite da nešto tu nedostaje. Pozivi i poruke više nisu toliko česte, i jedva da ga možete uhvatiti na kratko. Zarad idealnog početka probali biste da riješite stvar, ali njegova hladnoća vas jednostavno ostavi – izgubljenom! Ne možete navesti konkretno ”zašto” – jednostavno je u nekom trenutku prestao ”da se daje”. Suočavanje sa činjenicom da samo Vi zapravo ulažete u vašu vezu nije lako.

Ako Vaš partner i vi niste na istom kada su u pitanju razmišljanja o osjećanja, vrijeme je da ga napustite. Pazite se ovih šest znakova koje je ponekad vrlo lako previdjeti.

1. Vaši planovi, koliko god dobro organizovani, uvek propadnu.

Provedete nekoliko dana planirajući viđanje, a on u poslednjem trenutku otkaže. Ili još gore – ne pojavi se.

2. Zovete ga, ali ga ne možete dobiti

Sada je zvanično – izlazite sa duhom. Napravili ste rupu u telefonu od konstantnog zvanja i slanja poruka, ali on jednostavno ne odgovara. Ili odgovori na svaku treću poruku. Obrišite njegov broj, odmah!

3. Strah od vezivanja mu je drugo ime

Vremenom, primjetili ste da je sva njegova priča o tome kako će vas upoznati sa porodicom ili prijateljima bila samo lažno obećanje. Ako ste sa nekim ko želi da se viđate samo nasamo to je jedan od najopasnijih upozorenja da mu se ili ne dopadate, ili nije mentalno i emotivno dovoljno zreo da preduzme sljedeći korak. Recite mu: ”doviđenja!”

4. Moto mu je ,,Ja, ja i samo ja.’’

Ponekad Vam je teško da razlučite da li je on u vezi sa Vama ili sa samim sobom. Kad se planira viđanje, 9 od 10 puta ga on inicira. Dok ovaj tip možda deluje blaže od onog koji uvek ispali, upravo ova stalna potreba za kompletnom kontrolom svega će ozbiljno uticati na Vašu vezu u budućnosti.
U većini slučajeva retko pravi kompromise ili uvek okoliša pre nego što uzme u obzir jedan jedini Vaš prijedlog. Biti u ozbiljnoj vezi znači da učimo kako da dajemo i uzimamo, nemojte to zaboraviti.

5. Jedina etiketa koja mu ne smeta je ona na njegovoj jakni

Nema problem da Vam kaže da želi da budete u vezi, ali čim se pojavi i najmanja naznaka da želite da razgovarate o nekoj vrsti napretka, povlači se u sebe. I eto već mjesecima, konstantno, poput pokvarene ploče ponavlja: ”Nema potrebe za žurbom. Hajde da najprije vidimo kuda ovo ide.” Ako prepoznajete ovaj scenario i već ste se navikli na jedan isti odgovor, do promjene vjerovatno nikada neće ni doći. Najbolja promjena mogla bi biti – raskid!

6. ”Nemoj da me pritiskaš!” On već na početku stavlja do znanja koliko je emotivno povučen

Kada ste počeli da se zabavljate rekao Vam je da se ne snalazi najbolje u vezama. Naravno, pomislili ste da je samo skroman, ali upravo tu leži problem. Ako Vam otvoreno govori o svojim nedostacima – vjerujte mu! To je verovatno njegov način da Vas upozori u šta se upuštate. On je bacio karte na sto. Na vama je da odlučite da li ste još uvijek u igri.

Koliko god se dugo znali, ako ispolji neki od ovih znakova, morate napraviti korak unazad i ponovo procijeniti Vašu vezu pre nego što budete povrijeđeni. Nema lakog načina da se riješe ovi problemi. Naš prijedlog: Bježite koliko Vas noge nose!

Slični članci

Close